Україна розпочала переговори про повернення біженців з Європи: Що відомо

Українська влада розпочала переговори з партнерами щодо допомоги біженцям при поверненні в Україну. Однак це також буде питання конкуренції, передають Патріоти України.

Справа в тому, що наразі країни-члени Європейського Союзу (ЄС) зацікавлені у залученні такої робочої сили, як українці, які не створюють міграційних проблем. Про це в Українському домі в Давосі повідомив заступник міністра економіки – торговий представник країни Тарас Качка.

"Я думаю, що добре насправді те, що наші партнери допомагають українцям інтегруватися в суспільство, де вони живуть, але водночас не маніпулюють, що вони не хочуть, щоб вони повернулися в Україну, і ми бачимо бажання мати певну таку спільну політику у цій галузі", – зазначив він.

За словами заступника міністра, український уряд та німецький уряд могли б допомогти людині повернутися в Україну з Німеччини: українська сторона може надати йому підтримку щодо інфраструктури, квартири та робочих місць, а німецька – перенаправити частину соцдопомоги українським біженцям на допомогу у поверненні до України.

"Зараз тільки почалися переговори з партнерами на цю тему, це буде не цього року і не наступного, але пізніше буде", – наголосив Качка. Водночас він визнав, що це буде питання конкуренції, оскільки, на відміну від часів вступу Польщі до ЄС, країни-члени Євросоюзу сьогодні зацікавлені у залученні такої робочої сили, як українці, які не створюють міграційних проблем.

"Звичайно, тут ми знову виходимо на питання привабливої економічної політики, залучення інвестицій", – додав торговий представник України.

Україні після завершення війни доведеться повертати додому мільйони біженців. Забезпечити значне зростання економіки без цього кроку неможливо, інакше на нові робочі місця доведеться запрошувати мігрантів з інших країн. Неповернення біженців коштуватиме економіці близько $113 млрд, підрахували в Центрі економічного відновлення та EasyBusiness.

Втім, повернути українських біженців без співпраці з ЄС буде складно. Зараз деякі європейські країни виплачують українцям соціальні виплати, розмір яких більший за середню українську зарплату. Але українці мають повертатись не тому, що тут кращі соціальні умови, а для того, щоб створити у власній країні такі самі умови, як у розвинутих країнах ЄС.

На економічне бронювання від мобілізації лишилось? ВАКС присудив корупціонерам, як умову пом'якшення вироку, перерахувати ЗСУ мільйони гривень

субота, 6 липень 2024, 0:30

Вищий антикорупційний суд визнав винуватими шість людей у привласненні державного майна на суму понад 259 млн грн: вони зобов'язані відшкодувати збитки державі та перерахувати кошти на підтримку Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба ВАКС. ...

Наслідки блекауту: У київській багатоповерхівці вибухнув туристичний балон. - Господиня намагалась щось приготувати, коли електроплита не працювала

субота, 6 липень 2024, 0:12

У Києві в квартирі багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Про це в п'ятницю, 5 липня, повідомила пресслужба ДСНС. . "В одній із квартир столичної багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Власниця житла дістала опіки рук. Медики оглянули жінк...