Україна стане найспекотнішою країною у Європі! Синоптик попередив про аномалії

Поточний тиждень в Україні очікується аномально спекотним. Період спекотної та сухої погоди з температурою до +40 °С триватиме до середини липня. Як пише "Метеопрог", про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передають Патріоти України.

"Впродовж наступних семи днів погодні умови в Україні визначатиме аномально спекотна та суха повітряна маса, яка надійде до нас із пустельних регіонів Середньої Азії", - повідомив він.

Опадів в Україні не передбачається, лише в окремі дні у західній частині малоактивні атмосферні фронти принесуть локальні грозові зливи.

"Температурне тло суттєво перевищить норму, а денні максимальні значення температури місцями можуть досягти рекордних показників за весь період метеорологічних спостережень", - попередив фахівець.

Експерт каже, що очікувані погодні умови можуть негативно вплинути на стан здоров'я, а також призвести до перебоїв у подачі електроенергії.

"Щоб уникнути ризиків сонячного і теплового удару, рекомендується в денні години обмежити час перебування на відкритому сонці та в приміщеннях, що слабко провітрюються, а також вживати достатню кількість рідини", - радить Кібальчич.

Крім того, за його словами, сильна спека та відсутність опадів призведе до надзвичайного рівня пожежної небезпеки, тому варто звести до мінімуму появу ймовірних джерел відкритого вогню на природі. "Найспекотніша погода очікується в Україні та місцями у країнах Балканського півострова", - повідомив він.

На атлантичному узбережжі США горбатий кит раптом випирнув з глибини та перекинув катер разом з рибалками. Момент атаки потрапив на відео

четвер, 25 липень 2024, 0:17

Горбатий кит перекинув човен рибалок, викинувши їх у відкрите море. На думку експертів, інцидент був не навмисною атакою, а трагічним збігом обставин, передають Патріоти України з посиланням на видання New York Post. . На опублікованих кадрах можна по...

Мав отримати $1000 від "роботодавця": Біля Тиси затримали школяра, який вів ухилянтів на переправу через порубіжну річку

середа, 24 липень 2024, 23:30

На Закарпатті прикордонники затримали під час спроби незаконного перетину кордону чотирьох порушників разом із неповнолітнім провідником, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу ДПСУ в середу, 24 липня. Чоловіки планували перепливати ...