Україна відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій (фото, відео)

У четвер, 9 травня, Україна відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який прийшов на зміну "Дню перемоги" над фашизмом у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, що святкується в Росії та низці інших пострадянських країнах, повідомляють Патріоти України.

Він був установлений як державне свято у результаті прийняття 9 квітня 2015 Верховною Радою України проекту закону № 2539 "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років".

Як у радянські часи, так і вже в період незалежності Україна протягом тривалого часу відзначала 9 травня як День перемоги у Другій світовій війні. Крім того, в 2015 році в Україні з'явився День пам'яті і примирення, який відзначається 8 травня.

Таким чином, в Україні тепер про трагічні події Другої світової згадують як 8-го, в День пам'яті і примирення, так і 9 травня, у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Також пропонується використовувати термін "Друга світова війна" замість радянського "Велика вітчизняна війна", а символом пам'яті тепер є червоний мак і під час вшанування пам'яті полеглих рекомендується не використовувати радянську символіку.

9 мая 05:00 – У Києві на вулицях біля Парку Вічної Слави (станція метро "Арсенальна") у зв'язку з урочистими подіями обмежили рух усіх видів транспорту.

У місцях проведення заходів поліція посилить заходи безпеки. За інформацією прес-служби МВС, на 9 травня заплановані акції за участю 10 000 людей.

8 травня 23:01 У Києві біля музею історії України у Другій світовій війні пройшла акція "Перша хвилина світу". На неї прибув чинний глава держави Петро Олексійович Порошенко з дружиною Мариною Порошенко.

Президент виступив з промовою перед священнослужителями, серед яких був предстоятель православної церкви України Єпіфаній. Також на події був присутній прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...