Україна відзначає День Повітряних сил ЗСУ

У неділю, 4 серпня, професійне свято відзначають усі, хто поєднав своє життя із Повітряними Силами ЗСУ, зазначають Патріоти України.

Історія створення свята

Повітряні Сили України були створені незадовго після здобуття країною незалежності. Після розпаду Радянського Союзу Україна успадкувала одне з найпотужніших в Європі авіаційних угрупувань із сучасними літальними апаратами. Так, на його базі 17 березня 1992 року були засновані Повітряні сили ЗСУ. На момент створення Військово-Повітряних Сил на території України дислокувалося 669 військових частин.

Повітряні Сили ЗСУ відіграють важливу роль в обороноздатності держави. Аби підкреслити їх значущість 27 червня 2007 року указом президента було встановлено День Повітряних Сил Збройних Сил України, який відзначається щорічно у першу неділю серпня.

Повітряні Сили в умовах збройної агресії РФ проти України

В умовах агресії РФ на Сході України Повітряні Сили у взаємодії з іншими видами ЗСУ забезпечують стримування збройних нападів з повітря, прикриття важливих об’єктів держави, угруповань своїх військ від ударів засобів повітряного нападу та ураження військ і об’єктів противника.

Варто зазначити, що виконуючи Мінські домовленості, у проведенні операції Об’єднаних сил бойова авіація наразі не застосовується. Але екіпажі літаків МіГ-29 та Су-27 щодоби несуть бойове чергування з протиповітряної оборони держави. Крім того транспортна авіація виконує низку завдань з перевезення особового складу та військового майна.

В умовах збройного конфлікту основне завдання Повітряних Сил – це передусім забезпечення необхідного рівня бойової готовності авіації, зенітних ракетних, радіотехнічних та спеціальних військ, підготовки льотного складу до виконання завдань за призначенням незалежно від часу та погодних умов.

Мобілізація в Україні по-новому: Чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів

середа, 24 квітень 2024, 8:57

Днями в соцмережах з’явились чутки про те, що мобілізація в Україні буде посилена ще більше. У деяких Telegram-каналах було розповсюджено повідомлення про те, що начебто зараз в силових структурах обговорюється питання створення окремого великого підро...

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає