Україна вшановує захисників Донецького аеропорту та всіх загиблих воїнів через російську навалу: День пам'яті подвигу "кіборгів"

У неділю, 16 січня, Україна відзначає День пам'яті захисників Донецького аеропорту та всіх загиблих воїнів, а також День пам'яті кіборгів. У цей день вшановують пам'ять захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час російсько-української війни, зазначають Патріоти України.

Кіборги з ДАПуЗаходи з вшанування Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту та всіх загиблих воїнів проводяться у різних містах України з ініціативи самих «кіборгів».

Нагадаємо, що «Кіборгами» їх прозвали "гібриди" Путіна, які довго не могли повірити, що живі люди здатні так стійко захищати приміщення аеропорту. Героїчна оборона ДАПу тривала легендарні 242 дні і закінчилася підступник підривом будівель бойовиками, які проникли туди, попросивши припинення вогню нібито з метою евакуації загиблих та поранених.

Зокрема, перебуваючи у районі позицій підрозділів ЗС України, бойовики встановили вибухівку на елементи конструкції нового терміналу аеропорту, а потім підірвали, внаслідок чого бетонні перекриття та стеля у багатьох секціях будівлі обвалилися, ховаючи під собою українських захисників.

Оборона Донецького аеропорту запам'яталася легендарною фразою: «Кіборги вистояли, не встояв бетон», яка увійшла в історію разом із подвигом бійців ЗСУ.

За даними українського незалежного проекту «Книга пам'яті загиблих за Україну», оприлюднених у січні 2018 року, підтверджені дані щодо втрат українських військових за період 242 днів оборони Донецького аеропорту складають 101 особу загиблими. Ще 9 людей вважаються зниклими безвісти. А кількість поранених оцінюється у 440 осіб.

До речі, під час боїв за аеропорт було поранено колишнього народного депутата Дмитра Яроша, якого тоді від смерті врятувала каска. А днями Дмитру зробили операцію — лікарі буквально врятували руку радника головнокомандувача ЗСУ

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.