Україна втратила ще одного героя: Перестало битися серце знаменитого комбата

24 жовтня перестало битися серце Ліпського Сергія Олексійовича (Чорномора), чинного командира 420 окремого батальйону, багаторічного начарта 57 бригади, кавалера двох Богданів і Данила. Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці правозахисниця, співзасновниця та координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова, передають Патріоти України.

"Будь-яке повідомлення чи навіть коментар у фейсбуці він закінчував словами "З повагою, Чорномор".

І це не були просто слова. Він справді з великою повагою і любовʼю ставився до людей загалом. Він вважав, що кожен військовослужбовець повинен за найменшої нагоди їхати додому, до сімʼї і близьких. Він завжди просив не чіпати тих, хто приїжджав з передка і створити їм умови для відпочинку. Він дуже любив хвалити своїх людей і дуже пишався підлеглими. Йому завжди було незручно зайвий раз когось турбувати чи про щось просити.

По віку і по стану здоровʼя він міг давно демобілізуватися. У липні у нього мала бути термінова операція. Але його призначили командиром батальйону, він вважав це великою честю і відповідальністю. Я дуже добре памʼятаю його слова "мені довірили батальйон". Не призначили командиром, а довірили.

Він відкладав операцію, тому що дуже цінував довіру і дуже боявся підвести своїх людей.

Вчора перестало битися велике добре серце Ліпського Сергія Олексійовича, "Чорномора", чинного командира 420 окремого батальйону, багаторічного начарта 57 бригади, кавалера двох Богданів і Данила.

Воно мало б ще битися, але не витримало 10 років війни і великої відповідальності за людей, яких він так любив.

Спочивайте з миром, Командире.

Найсвітліша памʼять.

З величезною повагою,

ми всі", - повідомила Решетилова.



"Облили мазутом двері": У Києві могли підпалити відділення "Укрпошти" через повістки ТЦК

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:44

У Києві невідомі здійснили підпал двох відділень "Укрпошти", ймовірно, через доставку мобілізаційних повісток, які листоноші розносять від територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про інцидент повідомив у своєму дописі в Facebook письменник Андрій ...

Родичі кажуть, що його побили: У лікарні Рівного чоловік помер через 7 днів після мобілізації

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:30

22 жовтня 2024 року у лікарні в Рівному помер Юрій Процик, якого 16 жовтня мобілізували. Рідні підозрюють, що його побили, що й могло стати причиною смерті. Про це повідомила у фейсбуці родичка померлого Марія Процик, передають Патріоти України. За її ...