Україна видала Австрії дворазового олімпійського чемпіона, звинуваченого в педофілії

Петер Зайзенбахер

Українська влада передали Австрії дворазового олімпійського чемпіона з дзюдо і тренера Петера Зайзенбахера, якого днями затримали на кордоні з Польщею українські прикордонники. Громадянин Австрії знаходився в розшуку за звинуваченням у розбещенні неповнолітніх у себе на батьківщині Колишнього спортсмена доставили до Відня. 14 вересня він був узятий під арешт, зазначають Патріоти України.
Повідомляється, що після свого затримання прикордонниками Зайзенбахер сам висловив бажання повернутися до Австрії і звернувся за допомогою в австрійське консульство. Після цього, до Львова прибули двоє співробітників австрійської кримінальної поліції і забрали колишнього спортсмена, який ховався від австрійського правосуддя.
Дворазовий олімпійський чемпіон з дзюдо, громадянин Австрії Петер Зайзенбахер звинувачується в скоєнні злочинів сексуального характеру відносно неповнолітніх і зловживанні службовим становищем. За інформацією прокуратури Відня, в період з 1997 по 2004 рік він, будучи тренером по дзюдо, здійснював дії сексуального характеру відносно трьох на той момент неповнолітніх дівчат. Згідно з австрійським законодавством, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від одного до десяти років.
Зайзенбахер знаходився в міжнародному розшуку з грудня 2016 роки не з'явився за викликом до земельного суду Відня. Після цього був виданий ордер на його арешт і запущена процедура розшуку. Сам Зайзенбахер публічно не висловлювався щодо пред'явлених йому звинувачень, щодо нього діє презумпція невинності.
Раніше в Обухові (Київська область) поліція затримала жителя Німеччини, підозрюваного в педофілії, який 4 роки переховувався від німецьких правоохоронців. Підозрюваний з лютого 2015 року перебував у міжнародному розшуку.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Вітаємо німецьке телебачення ZDF": Фільм про евакуацію мирних жителів з Мар'їнки отримав престижну відзнаку (відео)

середа, 24 квітень 2024, 21:15

Документальний фільм німецького режисера та журналіста Арндта Ґінцеля «Білий янгол – кінець Мар'їнки» отримав золоту нагороду та гран-прі телекінопремії New York Festival. Про це повідомила пресслужба МВС України, передають Патріоти України. Переможців...