Україна визнаватиме освіту, здобуту на ТОТ, але з деякими нюансами

Україна визнаватиме освіту своїх громадян, здобуту на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). Верховна Рада 21 листопада ухвалила відповідний законопроєкт №9591. Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України.

За його інформацією, законопроєкт про визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України, підтримали 264 депутати.

Згідно з документом, громадяни України з ТОТ матимуть право на здобуття або продовження здобуття освіти на території інших регіонів України коштом державного або місцевого бюджету з наданням місця в гуртожитку.

Українці, які навчалися на тимчасово окупованих територіях, для підтвердження та оцінки результатів такого навчання повинні будуть пройти атестацію. Також відтепер українцям, які проходять атестацію для здобуття вищої освіти, можуть бути зараховані результати навчання та кредити ЄКТС в обсязі не більше ніж 75% від загального обсягу освітньої програми. Водночас результати навчання не визнаватимуться за переліком спеціальностей та професій, які затвердить Кабмін.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...