Україна здобула перше золото Олімпіади-2024: Наші шаблістки здолали у фіналі команду Південної Кореї (відео)

У фіналі Олімпійських ігор-2024 у фехтуванні на шаблях серед жіночих команд українська збірна виборола золоту медаль, передають Патріоти України.

Жіноча збірна з фехтування, до складу якої входять Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова, перемогла у фіналі команду Кореї.

Як пройшов вирішальний матч Олімпіади?

  • Протистояння розпочалося з перемоги Харлан над Джон Енхе — 5:3. Після третини матчу українки поступалися 13:15 — Бакастова першу сутичку програла, а Комащук звела свій бій до нічиєї.
  • Бакастова поступалася і в другій своїй сутичці, перш ніж Харлан скоротила відставання у загальному рахунку до двох уколів — 23:25. Різниця зберігалася й після другого поєдинку Комащук — 28:30.
  • Паритет для українок відновила Бакастова — за рахунку 31:31. Чой Себін перед двома заключними сутичками повернула Республіці Кореї перевагу в два уколи — 33:35 перед виходом на доріжку Комащук.
  • Джон Енхе завдала Комащук першої поразки у фіналі — 4:5 та загальні 37:40 на користь кореянок. На вирішальну сутичку до 45 балів на доріжку повернулася Харлан.
  • Чемпіонка Пекіна-2008 стартувала з ривка 3:0 і недовзі зрівняла рахунок — 42:42! Харлан продовжила серію трьома результативними уколами і виборола для України перше "золото" Олімпійських ігор-2024!

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...