Як правило, увесь польський сир, що лежить на полицях в магазинах України – з додаванням рослинних жирів. Про це розповів голова Спілки молочних підприємств Арсен Дідур в інтерв'ю ЕП, передають Патріоти України.
"Як ми ставилися до ринку Центральної Азії, не відправляючи туди сири, а сирний продукт, так поляки ставляться до нас: "Українець усе з’їсть", - розповів він.
Водночас він зазначив, що попри це, є ризик, що польський сир може "витіснити" український з полиці магазинів.
"З Польщею конкурувати важко, тому що вони штампують заводи. У них ефективність переробки достатньо висока. Плюс у них працюють програми державної підтримки на національному рівні і на рівні Євросоюзу. У нас це відсутнє", - додав Дідур.
Заставу у розмірі 20 мільйонів гривень за колишню керівницю Хмельницької обласної МСЕК Тетяну Крупу можна буде сплатити після закінчення п’ятиденного терміну (почався 4 вересня), якщо суд не ухвалить інший запобіжний захід. Про це йдеться у судовій ухв...
Науковці-дослідники під час експедиції на озері Солинка на Волині виявили рослину, внесену до Червоної книги, яка до 2000-х років вважалася зниклою. Про це повідомили у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки, передають Патріоти Україн...