
Як правило, увесь польський сир, що лежить на полицях в магазинах України – з додаванням рослинних жирів. Про це розповів голова Спілки молочних підприємств Арсен Дідур в інтерв'ю ЕП, передають Патріоти України.
"Як ми ставилися до ринку Центральної Азії, не відправляючи туди сири, а сирний продукт, так поляки ставляться до нас: "Українець усе з’їсть", - розповів він.
Водночас він зазначив, що попри це, є ризик, що польський сир може "витіснити" український з полиці магазинів.
"З Польщею конкурувати важко, тому що вони штампують заводи. У них ефективність переробки достатньо висока. Плюс у них працюють програми державної підтримки на національному рівні і на рівні Євросоюзу. У нас це відсутнє", - додав Дідур.
За прогнозами футуристів протягом найближчих 10 років картина, коли поряд з людьми на рівних працюють людиноподібні роботи різних розмірів та спеціалізацій стане цілком реальною, а далі і геть без людей. Компанія UBTech Robotics (КНР) першою у світі ро...
Вже з 22 листопада 2025 року усі грошові перекази та розрахунки в системі SWIFT будуть відстежуватися "в цифрі". Такі зміни пов'язані з переходом на єдиний стандарт ISO 20022 CBPR+. Про це повідомив директор Інституту розвитку економіки України Олексан...