Як правило, увесь польський сир, що лежить на полицях в магазинах України – з додаванням рослинних жирів. Про це розповів голова Спілки молочних підприємств Арсен Дідур в інтерв'ю ЕП, передають Патріоти України.
"Як ми ставилися до ринку Центральної Азії, не відправляючи туди сири, а сирний продукт, так поляки ставляться до нас: "Українець усе з’їсть", - розповів він.
Водночас він зазначив, що попри це, є ризик, що польський сир може "витіснити" український з полиці магазинів.
"З Польщею конкурувати важко, тому що вони штампують заводи. У них ефективність переробки достатньо висока. Плюс у них працюють програми державної підтримки на національному рівні і на рівні Євросоюзу. У нас це відсутнє", - додав Дідур.
Член комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук заявив про зростання цін на харчі, яке відбудеться вже наступного місяця. Про це попереджає також заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, зазначають Патріоти У...
В Україні чиновники зрозуміли несправедливість існуючої формули розрахунку пенсії та намагаються скласти нову, однак поки цього не станеться, нарахування майбутніх виплат відбуватиметься по-старому. І в цьому основну роль відіграватимуть вже існуючі пр...