Україні доведеться продовжити карантин після 24 квітня: Епідеміолог дав невтішний прогноз

Україну чекає друга хвиля захворювання на коронавірус, а карантин після 24 квітня, ймовірно, доведеться продовжити. Як заявила в коментарі "Буквам" завідувач кафедри епідеміології НМУ ім. О. Богомольця, професор Ірина Колесникова, досить складно прогнозувати на який період припаде пік захворювання, передають Патріоти України.

"Швидше за все карантин після 24 квітня доведеться продовжувати. Але тут інше питання – чи витримає економіка? Тому, якщо карантин все ж знімуть, людям, які знаходяться в групі ризику, я б радила продовжити самоізоляцію", – зазначила вона.

За словами Колесникової, епідемічна ситуація в Україні зараз дуже схожа з Іспанією. "Уряд України розпочав вводити карантинні обмеження трохи раніше, ніж, наприклад, в Італії чи Китаї. Тому ми за кількістю випадків зараження йдемо за іспанським сценарієм", – сказала професор. Вона припустила, що вже багато українців інфікувалися і просто перехворіли в легшій формі.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Прийшла повістка, але є бронь: Українцям пояснили, чи потрібно йти до ТЦК

середа, 24 квітень 2024, 17:47

В Україні суттєво змінилася правила вручення повісток та покарання за неявку до ТЦК, і кожен військовозобов'язаний знає, що на повістку потрібно реагувати, щоб не потрапити у халепу, передають Патріоти України. Але що робити тим, хто раніше отримав бр...