Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок, які представляли РФ. Журналіст NV Андрій Павлечко ексклюзивно поспілкувався з Веронікою. Тенісистка пригадала, як протистояла росіянкам та чому вони з неї сміялися, передають Патріоти України.

— Зараз українські тенісистки не тиснуть руки росіянам та білорусам після очних матчів. Наприкінці 2023 року ви грали проти росіянок Анастасії Тиханової та Марії Бондаренко. Ви потиснули їм руки?

З Тихановою була ситуація, я потиснула їй руку. Ми грали у Гвадалахарі, це був мій перший турнір рівня WTA, у Мексиці. Я була в такій ейфорії, бо виграла свій перший матч на такому рівні. Я потім зрозуміла, що це була помилка. Після цього епізоду я вже не тиснула руку Марії Бондаренко. Ми грали з нею через два місяці після матчу з Тихановою. Я пояснювала цю ситуацію, бо у багатьох людей були запитання до мене. Але я знаю свою позицію, роблю, навіть, більше речей, ніж деякі люди з українським паспортом. Це була моя помилка, ніколи б так не зробила, це такий момент був.

Потім ми грали пару проти Люди Кіченок і Аранчі Рус у першому колі. Люда не потиснула мені руку, але помахала, бо ми з дитинства знаємо один одного, вона знає мою позицію, що я підтримую Україну, з родиною збираю гроші для ЗСУ. Вона посміялася потім і сказала, що я добре подавала у тому матчі.

— Яке ставлення Тіханової й Бондаренко до війни, яку Росія розвʼязала в Україні?

Я не знала, хто ці дівчата і як вони ставляться до війни, але вони, як і багато гравців, мовчать і будуть продовжувати мовчати й підтримувати Росію, адже вони отримують гроші від Федерації тенісу Росії. Я думаю, їх ставлення мені зрозуміле. Коли я не потиснула руку Бондаренко, це було в Тунісі у чвертьфіналі, вона відреагувала, як інші гравці з Білорусі та Росії - не розуміють люди. Потім я грала пару проти Поліни Яценко, яка теж росіянка, і Альони Фалей, то я не потиснула їм руки на цих змаганнях і вони почали сміятися з мене, бо вважали, що я поводжусь, як якась зірка, яка начепила на себе українську стрічку. Я не повинна всім розповідати про свою історію, особливо людям, які не розуміють, що таке війна і який жах насправді відбувається в Україні. Щоб зрозуміти, що вони живуть в іншому світі було достатньо глянути на їхню реакцію, — сказала Мірошниченко.

Джерело: НВ

Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

субота, 18 травень 2024, 20:02

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України. В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бун...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...