Українка з COVID-19 померла через півтори години після того, як її кисень забрали для іншої пацієнтки, - волонтер Литвинова

Жінка перед смертю спілкувалася зі своєю дочкою телефоном.

В Україні пацієнтка з COVID-19 померла через півтори години після того, як її маску з киснем віддали іншій інфікованій у більш важкому стані. Про це на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 23 листопада, повідомила волонтерка Леся Литвинова, передають Патріоти України.

Вона не уточнила, де й коли сталася трагедія. Литвинова поділилася скриншотом повідомлення, яке їй надіслала донька загиблої українки. Вона розповіла, що востаннє говорила з мамою телефоном о 23:45.

"Вона сказала, що маску зняли з неї, оскільки іншій жінці гірше, нижчий кисень, ніж у неї. Вона сказала, щоб ми не телефонували їй, вона постарається заснути", – писала жінка волонтерці.

Вранці чоловікові пацієнтки зателефонували з лікарні та повідомили про смерть. "Коли забирала маму з моргу, лікар сказав, що смерть наступила о 01:10", – написала українка Литвиновій.

Волонтерка повідомила, що дочка загиблої також шукала кисень для свого батька. "Маму вона вже поховала, за життя тата продовжує боротися", – написала Литвинова. Вона також зазначила, що проблеми медицини в цей період потрібно вирішувати системно.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...