"Будь сама собі ціллю": Українки вийшли у Києві на марш за права жінок і зустріли опонентів (фото, відео)

У понеділок, 8 березня, у Києві розпочався Марш жінок, який цього року присвятили також пандемії COVID-19 і ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством, передають Патріоти України.

Марш почався приблизно о 13:00 на Михайлівській площі в Києві. Учасники маршу розгорнули банер у кольорах національного білоруського з написом: "Борися, як білоруська дівчина". Також на акцію принесли плакати: "Жінки за рівні права", "Ратифікуйте Стамбульську конвенцію" і "Будь сама собі ціллю".

Учасники ходи висували свої вимоги, серед яких:

  • Забезпечити доступ жінок до всіх медичних і профілактичних послуг.
  • Створити безпечні умови праці для жінок, які працюють у сферах з високим ризиком зараження коронавірусу.
  • Зупинити урізання соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу.
  • Відкриття державних шелтерів у різних регіонах України для жінок, які стикаються з домашнім насильством.
  • Справедливе розслідування випадків насильства з боку ультраправих організацій.

Зазначимо, що водночас у Києві рух "Традиція і порядок" розпочав свою акцію, виступаючи проти жіночого маршу на 8 березня і фемінізму. Прихильники руху кидали в учасників маршу тюльпани і надувні плавальні кола. Додамо, що на Михайлівській площі чергують представники Нацполіції та Нацгвардії.

Джерело: Обозреватель

"Ми пишаємося, це щось виняткове": Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують триріччя

неділя, 5 травень 2024, 7:59

Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують 4 травня свій третій день народження. Вони насолоджуються цією подією вдома в Малі з батьками та шестирічною сестрою Судою. Про це пише Книга рекордів Гіннеса. Усі дев'ятеро дітей здорові та досягаю...

Нові правила: Хворих на діабет і ВІЛ можуть визнати придатними до служби й мобілізувати, - Міноборони

неділя, 5 травень 2024, 7:48

Придатними до служби в армії можуть визнавати навіть тих, хто страждає на серйозні захворювання, але зберігає достатню функціональність. Це стосується, зокрема людей із діабетом та ВІЛ, розповіла в ефірі телемарафону директорка департаменту охорони здо...