Українська Biopharma заявляє про успішне завершення клінічних випробувань власного препарату від COVID-19

Препарат не має такого терапевтичного ефекту як вакцина BioNTech, але значно полегшує перебігання хвороби, запевняють розробники.

Українська компанія Biopharma успішно завершила клінічні випробування препарату від коронавірусу Біовен (імуноглобулін). Його перевіряли на пацієнтах із підтвердженим діагнозом COVID-19. Про це в суботу, 14 листопада, повідомив співвласник компанії Костянтин Єфименко, зазначають Патріоти України. Він зазначив, що Біовен 13 листопада було внесено до протоколу лікування коронавірусу в Україні.

"Клінічні дослідження розпочаті у травні, рандомізовані 66 пацієнтів із важким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено у жовтні", – розповів він на своїй сторінці Facebook.

Внаслідок випробувань з'ясувалося, що використання препарату Біовен у комплексі терапії пневмонії, викликаної COVID-19, порівняно зі стандартною терапією, дозволяє досягти статистично достовірних переваг за такими параметрами:

  • скорочення летальності в чотири рази з 23,6% до 6,25%;
  • скорочення середнього часу до настання поліпшення з 9 до 5 днів;
  • скорочення часу потреби в госпіталізації в умовах стаціонару – на 3-5 днів.

"Biopharma – перша компанія, яка почала клінічні дослідження, і перша, яка їх завершила", – зазначив Єфименко.

У світі наразі триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну.


У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...