Українська ЛГБТ-активістка стала жінкою року за версією журналу TIME (фото)

Українська ЛГБТ-активістка, засновниця "Маршу жінок" та очільниця ГО "Інсайт" Олена Шевченко стала однією з "Жінок року" за версією TIME. Редакція журналу традиційно обрала 12 жінок, які зробили внесок у захист прав людини цьогоріч. Про це йдеться на сайті Time, передають Патріоти України.

Автори рейтингу називають Олену "однією з найбільш впізнаваних правозахисниць в Україні". "Олена Шевченко бореться за найбільш вразливі верстви населення України", – кажуть у виданні.

У 2017 році Олена Шевченко стала співзасновницею громадської організації "Інсайт", що займається підтримкою жінок та ЛГБТ-спільноти. У виданні зазначили, що за останні п'ять років на Шевченко нападали 7 разів.

Крім Шевченко, у список видатних жінок року потрапили американські акторки Кейт Бланшет і Анджела Бассет, іранська журналістка Масі Алінеджад, мексиканська активістка Вероніка Крус Санчес, бразильська урядовиця Аніель Франко.

Також у рейтингу опинилася музикантка Фібі Бріджерс, кліматична активістка Аїша Сіддіка, футболістка Меган Рапіно, боксерка Рамла Алі, очільниця японської компанії Макіко Оно та письменниця Квінта Брансон.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...