"Українська рулетка" Кубка країни: "Динамо" Київ та "Шахтар" Донецьк знов схлеснулись у серії пенальті

Мінімальну перевагу "вицарапали" гірники

Шахтар - Динамо: відео голів, огляд матчу Кубок України 2019

"Шахтар" переміг "Динамо" у чвертьфіналі Кубка України. Команди виявили сильнішого у серії післяматчевих пенальті. Варто зазначити, що обом грандам біль притаманий фінальний, або, хочаб півфінальний забіг в цьому двобої, зазначають Патріоти України.

Отже результат основного часу : Шахтар – Динамо 1:1

Голи: Мораес, 57 – Гармаш, 9 (4:3 по пенальті)

Вилучення: Мораес, 69 – Гармаш, 61

У Кубку України "Шахтар" та "Динамо" сходились 14 разів: 9 перемог у "Шахтаря", 5 – у "Динамо" (1 в серії пенальті). Усі 4 матчі не у фіналі завершилися на користь "гірників", при чому одна гра розгромом 4:1. Відтак, "Динамо", яке не виграє у Кубку з 2015–го року, було надзвичайно мотивоване. "Підігрівало" інтригу й те, що кияни практично не мають шансів випередити донеччан у національній першості. Тому, де як не в Кубку продемонструвати свій потенціал?

Перші хвилини матчу команди не могли захопити ініціативу. "Шахтар" традиційно намагався володіти м’ячем, а кияни зайнялися руйнуванням. Однак майже відразу стало зрозумілим, що контратаки "біло-синіх" стануть головною зброєю.

На 9 хвилині гостям вдалося відкрити рахунок у грі. Миколенко прорвався лівим флангом і прострілив на Вербича. Словенець віддав тонкий пас на Шапаренка, який з метра переправляв м’яч у ворота, але оборонці "Шахтаря" ліквідувала небезпеку. Та не надовго. М’яч потрапив на ногу Гармашу, який дальнім ударом не залишив шансів Пятову – 0:1.

"Динамо" приголомшило "Шахтар" раннім голом і "гірники" довгий час не могли зібратися. На 17 хвилині підопічні Хацкевича провела стрімку контратаку. Циганков увірвався у штрафний і виконав розумну передачу на Шапаренка. Микола зумів пробити, але надто слабко, тому Пятов забрав м'яч до своїх рук.

Тільки на 21 хвилині "Шахтар" створив першу загрозу біля воріт Дениса Бойка. Тайсон з меж штрафного потужно пробив по воротах Бойка, але м'яч влучив у поперечину. Як виявилося згодом, це був єдиний удар у першому таймі від донеччан.

Читайте також: "Дніпро-1" обіграв "Ворсклу" та вийшов у півфінал Кубка України

"Динамо" ще двічі відповіло досить небезпечно. Спершу Шепелєв цілив здалеку, але м'яч пролетів повз ворота. А на 38 хвилині капітан киян Віктор Циганков небезпечно виконав дальній штрафний. М'яч потрапив у каркас. Перша половина гри завершилася мінімальною перемогою гостей.

Шахтар – Динамо – відео кращих моментів першого тайму

По перерві Паулу Фонсека відразу вніс корективи. Португальський фахівець підсилив центр поля, випустивши Манора Соломона замість Алана Патріка. Однак у центрі вже грав Тайсон, а Соломон перемістився на лівий фланг.

Першу небезпечну нагоду по перерві мас саме свіжий Соломон. Ісмаїлі віддав пас у центр і Манор прицільно пробив по воротах Бойка, але голкіпер киян парирував складний удар. Через декілька секунд Соломон подав на Мораеса, який пробив головою вище. А на 51 хвилині захисники "Динамо" загубили Мораеса, який пробив здалеку, але Бойко знову на висоті.

"Динамо" відповіло небезпечним моментом у Вербича. Словенець приборкав навіс у штрафному й міг робити рахунок 2:0. Однак Ісмаїлі вчасно ліквідував небезпеку.

Та тиск "Шахтаря" все ж втілився у гол. Кадар протягом однієї хвилини двічі грубо помилився під час вибивання м'яча. Якщо в першому випадку Мораес не скористався помилкою угорця, то Тайсон з Мораесом легко зрівняли рахунок у матчі. Тайсон вивів Жуніора на порожні ворота й той легко забив гол.

А на 61 хвилині "Динамо" залишилося у меншості. Гармаш не за правилами зупинив Мораеса й отримав жовту картку. Денису рішення арбітра не сподобалося й він вирішив вдарити головою Мораеса – пряма червона картка. Проте "Шахтар" не встиг реалізувати більшість. На 69 хвилині завчасно пішов відпочивати Мораес. Нападник грубо зіграв проти Шапаренка й отримав другу жовту картку, яка стала червоною.

Після сплеску емоцій на початку тайму команди заспокоїлися. "Шахтар" дещо переважав киян, але серйозно воротам Бойка не загрожував. Хід протистояння влаштував Олександра Хацкевича, який першу заміну провів на 81 хвилині. Буяльський замінив Шапаренка.

До фінального свистка командам так і не вдалося провести бодай одну атаку, щоб вирвати перемогу. Відтак, на клуби чекали два тайми по 15 хвилин.

Шахтар – Динамо – відео кращих моментів другого тайму

У перші 15 хвилин дві нагоди мало саме "Динамо". Спершу Миколенко небезпечно замикав подачу з флангу від Кендзьори. Згодом Циганкову ніхто не завадив увірватися у штрафний "Шахтаря" і зробити простріл. Від голу господарів врятував Хочолава.

У додатковий час футболісти виглядали надто втомленими. Можливо, далися в знаки матчі у чемпіонаті України, які клуби провели посеред тижня. У другому овертаймі кияни таки забили гол, але арбітр скасував взяття воріт. Вербич зіграв рукою. Таким чином, доля путівки у півфінал вирішувалася у серії пенальті. Сильнішими нерви виявилися у футболістів "Шахтаря". У киян свої спроби не змогли реалізувати Миколенко та Шепелєв, а в "Шахтаря" тільки Манор Соломон.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...