Українська школярка перемогла на всесвітньому конкурсі поезії в Парижі

Це перша українка, котру удостоїли такої нагороди. Дівчина навчається у французькому ліцеї імені Анни Київської у столиці України.

У Парижі відбувся Міжнародний конкурс поезії Poésie en liberté, в якому перемогла 15-річна українська школярка Анна-Марія Баландіна, зазначають Патріоти України.

Дівчина прочитала свій вірш французькою мовою, який називається Le Caricaturiste ("Карикатурист").

Премію Deuxième Prix українці вручив мер п'ятого округу Парижа. Нагородження проходило в урочистому залі засідань біля Пантеону.

За результатами конкурсу в одному з найвідоміших видавництв виходить поетична збірка з віршами переможців, яку отримують усі без винятку бібліотеки Франції.

"Для мене є честю принести Україні та ліцеєві імені Анни Київської цю перемогу. Тим більше, що раніше українці в цьому конкурсі не перемагали", - зазначила Анна-Марія.

Українка Анна-Марія Баландіна стала переможницею всесвітнього конкурсу поезії (фото: glavcom.ua)

Після перемоги Анна-Марія вирушила на зустріч з послом України у Франції Вадимом Омельченком.

Українка Анна-Марія Баландіна стала переможницею всесвітнього конкурсу поезії (фото: glavcom.ua)

Вперше міжнародний конкурс поезії пройшов у Франції в 1998 році. У ньому можуть брати участь навчальні заклади з усього світу, але є одна важлива умова: навчання там має проходити французькою мовою.


Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...