Українська школярка перемогла на всесвітньому конкурсі поезії в Парижі

Це перша українка, котру удостоїли такої нагороди. Дівчина навчається у французькому ліцеї імені Анни Київської у столиці України.

У Парижі відбувся Міжнародний конкурс поезії Poésie en liberté, в якому перемогла 15-річна українська школярка Анна-Марія Баландіна, зазначають Патріоти України.

Дівчина прочитала свій вірш французькою мовою, який називається Le Caricaturiste ("Карикатурист").

Премію Deuxième Prix українці вручив мер п'ятого округу Парижа. Нагородження проходило в урочистому залі засідань біля Пантеону.

За результатами конкурсу в одному з найвідоміших видавництв виходить поетична збірка з віршами переможців, яку отримують усі без винятку бібліотеки Франції.

"Для мене є честю принести Україні та ліцеєві імені Анни Київської цю перемогу. Тим більше, що раніше українці в цьому конкурсі не перемагали", - зазначила Анна-Марія.

Українка Анна-Марія Баландіна стала переможницею всесвітнього конкурсу поезії (фото: glavcom.ua)

Після перемоги Анна-Марія вирушила на зустріч з послом України у Франції Вадимом Омельченком.

Українка Анна-Марія Баландіна стала переможницею всесвітнього конкурсу поезії (фото: glavcom.ua)

Вперше міжнародний конкурс поезії пройшов у Франції в 1998 році. У ньому можуть брати участь навчальні заклади з усього світу, але є одна важлива умова: навчання там має проходити французькою мовою.


Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...