"Українська стіна плачу": Мережу підірвало сильне фото про війну на Донбасі

Кордон між Україною і "русскім міром" - це стіна на Михайлівській площі.

Українців зворушило фото Стіни пам'яті Героїв, які загинули на війні, розв'язаній Росією на Донбасі. Вона знаходиться біля Михайлівського собору в Києві. Емоційну світлину з глибоким сенсом опублікували на сторінці волонтерського фонду "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

"Побудувати стіну на кордоні з Росією! - такі заклики часто можна почути в навколовоєнних розмовах. Поставити стіну, і нехай вона захистить нас від них. Однак стіна між нами і ними вже є давно. У Києві на Михайлівській площі. Стіни Михайлівського монастиря в листопадову ніч у 2013 році стали межею, яка заховала вільних і мирних протестувальників від озвірілих беркутівців. За ці стіни приносили загиблих Небесної Сотні в лютому 2014-го. Звідси навесні того ж року їхали на схід добровольці. Сюди повертаються портрети тих, хто не повернеться додому", - йдеться у підписі до знакового фото.

"Кордон між Україною і русскім міром - це стіна на Михайлівській площі. Вона проходить в серцях усіх, хто знає про це місце, кому болить його бачити, хто приходить сюди в дні пам'яті та свята. У лютому і День Незалежності. І побудувати її можна тільки самостійно, для себе", - додали волонтери.

Вони також підкреслили, що Росія буде на українських вулицях і в будинках українців доти, доки в стіні між ними і нами будуть дірки. Тому кожен патріот повинен їх латати. "Ходімо на Михайлівську, носімо туди квіти, обіймаймо тих, хто приходить поплакати, мовчімо біля портретів. Кожен з нас утримує тут свій особистий кордон між ними і нами. І він такий же важливий, як і той, що на сході", - зворушливо звернулися волонтери до українців.

У коментарях під проникливим постом люди поділилися своїми емоціями і болем від безперервної війни, яка забирає життя кращих українців. "Це наша Українська стіна плачу. Вічна пам'ять!, Все ж на кордоні з Московією треба побудувати широку стіну, тому що від тієї орди не буде спокою!, У Китаї Велика китайська стіна стоїть тисячоліття, а наша стіна повинна стояти вічно: в нашій пам'яті, в наших серцях!, Періодично приходжу до Стіни пам'яті вклонитися загиблим нашим Героям, які віддали своє життя за нас з вами, Стіна в душах у багатьох стоїть міцна. Зруйнувати її неможливо за життя. Загиблі воїни стоять стіною. Зруйнувати її неможливо жодними угодами з вбивцями. Вона на віки. Сумно. Боляче", - пишуть українці.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...