Українська тенісистка після виходу до півфіналу Australian Open повторила унікальний рекорд турніру

Українська тенісистка Даяна Ястремська вийшла до півфіналу Australian Open, повторивши унікальне досягнення 1978 року, передають Патріоти України.

Ястремська стала першою за 46 років тенісисткою, яка пробилася до півфіналу Australian Open, розпочавши боротьбу на турнірі з кваліфікації. Уперше з кваліфікації до півфіналу дійшла австралійка Крістін Метісон. Це сталося у далекому 1978 році.

Примітно, що Ястремська та Метісон — єдині тенісистки в історії Australian Open, які зуміли подолати шлях від кваліфікації до півфіналу. Загалом це п’ятий подібний випадок в історії турнірів Великого шлему.

У попередніх випадках дійти до фіналу вдалося лише одній тенісистці - британці Еммі Радукану, яка у 2021 році виграла US Open.

До слова, Ястремська — друга українка в історії, яка дійшла до півфіналу турніру Великого шлему. Раніше це робила лише Еліна Світоліна — на Вімблдоні (2019 і 2023) та US Open (2019). За вихід у фінал українка гратиме проти переможця пари Калінська — Чжен.

Завершення анекдотичної ситуації з недокомунізованим топонімом: У Києві проспект Правди перейменували на честь Євросоюзу

четвер, 9 травень 2024, 5:58

У Подільському районі Києва проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу. Таке рішення ухвалили в середу, 8 травня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання, повідомляє преслужба Київради. . "Проспект Правди ...

Осмислення досвіду поколінь: Британські науковці визначили найзвабливіші жіночі танцювальні рухи. Результати здивували всіх (відео)

четвер, 9 травень 2024, 5:40

В експерименті взяли участь 39 жінок, яким було запропоновано станцювати під хіти Роббі Вільямса. Зафіксувавши їх рухи на відео і перетворивши їх на 3D-анімацію, вчені створили ролик, який показали гетеросексуальним чоловікам і жінкам.