Українська "Вікіпедія" показала Крим у складі Росії, розгорівся гучний скандал (фото)

Популярна інтернет-енциклопедія "Вікіпедія" оскандалилася картою РФ з українським Кримом. Тимчасово окупований півострів показали як частину території країни-агресора в статті "Час у Росії", передають Патріоти України.

Помилку помітили користувачі мережі в понеділок, 5 липня. Зазначимо, що карту з "російським" Кримом було опубліковано в українській версії сайту. Того ж дня це виправили, але на тій же сторінці російської "Вікіпедії" залишилася карта з українським півостровом.

Водночас у самій статті згадки про Крим немає. До цього правки в українську версію матеріалу вносилися ще 14 квітня. Це означає, що зображення карти РФ із Кримом у своєму складі висіло на "Вікіпедії" мінімум кілька місяців.

Координатор програм ГО "Вікімедіа Україна" Антон Ященко в коментарі УНН заявив: про цей інцидент співробітники сайту не знали. Він пообіцяв розібратися в ситуації. Додамо: редакторами сайту є волонтери. Як сказав Ященко, їх більше ніж "кілька сотень", тому стежити за кожною правкою "неможливо".

"Я вперше про це почув від вас. Ми не в курсі ситуації, але якщо коментувати, то мушу зазначити, що у "Вікіпедії" немає працівників, а редакторами є волонтери, яких дуже багато. І не факт, що це зроблено навмисно", – відреагував Ященко. Він сказав, що команда буде розбиратися в ситуації і "тому все буде добре".

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах: Що треба знати

субота, 11 травень 2024, 6:30

Кабінет міністрів вніс зміни в Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Згідно з документом, погодження списків військовозобов’язаних для бронювання передається від Генерального штабу Збройни...

Археологи виявили місце утіх Олександра Македонського у царському палаці на півночі Греції (відео)

субота, 11 травень 2024, 6:15

Як пише GreekReporter, археологи стверджують, що виявили ванну кімнату Олександра Македонського в палаці Айгай на півночі Греції. Палац Айгай, що розкинувся на 15 000 квадратних метрів, розташований у церемоніальному центрі стародавнього македонського ...