Українські дипломати з Польщі віршем привітали Дмитра Павличка з 90-річним ювілеєм (відео)

28 вересня шанувальники вітали Дмитра Павличка з ювілеєм. Класик української поезії народився 1929 року в с. Стопчатів, нині Косівський район, Івано-Франківська область, Україна (тоді Коломийський повіт, Станіславське воєводство, Польська Республіка) в селянській родині, зазначають Патріоти України.
Українські дипломати у Варшаві привітали відомого українського поета, громадсько-політичного діяча, дипломата, Героя України Дмитра Павличка з 90-річчям.

З цієї нагоди посол України в Польщі Андрій Дещиця біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Варшаві, що був встановлений, зокрема, і завдяки зусиллям Павличка, прочитав спеціально написаний з цієї нагоди вірш.

"Сьогодні Дмитру Васильовичу Павличку 90 років. І ми – послідовники ваші, учні і колеги – тут у Варшаві вітаємо Вас словами поета, бо дух, який ви залишили тут, надихає нас творити", - сказав Дещиця.

Читайте також: Сотні українців прийшли на український пікнік у Варшаві

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...