Українські хакери поклали одну з найбільших бухгалтерських програм у Росії - у бізнеса стався колапс

Українські хакери з "IT Армії" зупинили роботу однієї з найбільших ERP-систем в Росії - 1С-Рарус. У результаті клієнти цієї системи, серед яких такі гіганти як "Татнафта" та банк ВТБ, не можуть працювати на повну силу через відсутність бухгалтерських сервісів.

Страждає й інший бізнес – російські підприємці в соцмережах нарікають на зрив угод і псування вантажів.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Загалом нині системою 1С-Рарус користується близько 150 тис. клієнтів, уточнив міністр.

"Одна з найбільших ERP-систем у Росії зупинила роботу через атаки української "IT Армії"... Все завдяки нашому кібервійську", – повідомив Федоров.

Так, сервіси та портали 1С-Рарус недоступні для користувачів. А служба підтримки системи підтверджує атаку хакерів. Також інформація про збій відобразилася в сервісах моніторингу роботи мережевих ресурсів.

Клієнти не можуть використовувати бухгалтерські сервіси і працювати на повну силу... Клієнти в магазинах і на заправках не можуть зробити оплату, тому що каса не працює. А це мільйонні збитки для російської економіки", – наголосив Федоров.

Самі підприємці активно скаржаться на збій у соціальних мережах. У службі підтримки їм кажуть, що відновлення сервісів може тривати кілька днів.

П'ять тонн заморозки пропадають, робіть, будь ласка, швидше. Не можемо відвантажити машину без документів! Терміново потрібен доступ!", "Все лягло, сказали. Можуть відновлювати до трьох днів", – пишуть клієнти системи у соцмережах.


“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...