Українські науковці з гордістю показали найбільших наземних тварин Європи: На чорнобильських ґрунтах ростуть як на дріжжях (фотофакти)

У Чорнобильському заповіднику показали стадо найбільших наземних тварин Європи - зубрів. Це єдиний представник диких биків, що дожили до нашого часу, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що в зону відчуження зубри іноді заходять з поліського державного радіаційно-екологічного заповідника в Білорусі.

Зубр - це соціальна тварина, яка утворює стада в 10-20 особин. Він живе в лісових екосистемах і є травоїдною твариною. Протягом року він проводить ротацію стацій харчування і використовує ті рослинні угруповання, що знаходяться на піку розвитку.

Зубр або, як його ще називають - європейський бізон є найбільшою наземною твариною Європи. Його габарити вражають: висота в холці - близько 180 см, маса - від 400 до 900 кг.

Історія виживання

"Це єдиний представник диких биків, який дожив до нашого часу. Його родич - тур був знищений в Європі ще за часів Середньовіччя. Можливо, така доля чекала і зубра, проте зусилля людства протягом 20-го століття зробили диво - відтворили цей майже зниклий вид", - розповідають у заповіднику.

Відзначається, що в доісторичні часи - голоцені - його ареал займав практично всю лісову частину Євразії. У середні століття він скоротився до лісової зони Центральної та Східної Європи. До початку 20-го століття залишилося тільки дві точки на карті континенту, де існував цей звір. Це Біловезька Пуща і Кавказ. А у 20-х роках минулого століття був знищений останній зубр в природі.

У Чорнобилі показали найбільшу наземну тварину Європи: габарити вражають (фото)

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...