Українські прикордонники, переслідуючи нелегалів, опинились на території Румунії, зі зброєю в руках, - ЗМІ

Троє українських прикордонників зі зброєю переслідували нелегалів і випадково потрапили на територію Румунії, румунська сторона повернула їх на українську територію, повідомляє видання Observatornews.

Про інцидент з українськими прикордонниками видання написало 18 червня. Повідомляється, що прикордонники нелегально перетнули кордон з Румунією в районі річки Васер, що на південний схід від українського Рахова. Вони були озброєні автоматами.

Як повідомляє видання, українські прикордонники втратили орієнтацію на місцевості через погану погоду і випадково перейшли кордон. Згодом їх знайшла румунська прикордонна поліція.

"Три українських громадянина звернулися за захистом до держави Румунія і були проведені відповідні процедури. Згідно із законодавством і двосторонньою угодою між двома країнами, вони повернулися на українську територію", – розповіла речниця регіонального управління прикордонної служби Румунії Юлія Стан.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...