Українські прикордонники вилучили скрипку з маркуванням великого Страдиварі

На Буковині пррикордонники вилучили скрипку, яку жінка намагалася вивезти до Румунії. Скрипку відправили на експертизу, оскільки вона мала маркування як старовинний рідкісний інструмент. Про це в середу, 10 липня, повідомили в Держприкордонслужбі.

Повідомляється, що вчора ввечері жителька Чернівців 1976 року народження виїжджала до Румунії власним автомобілем через пункт пропуску Порубне і намагалвся вивезти скрипку, яка ймовірно становить культурну та історичну цінність.

Прикордонники разом з митниками під час огляду багажника автомобіля вилучили скрипку з маркуванням "Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1713" і відправили на експертизу.


Українці активно відкривають нові ФОПи: в яких сферах найбільше

вівторок, 16 липень 2024, 10:02

За останні 12 місяців кількість зареєстрованих ФОП в Україні зросла на 11,4%, досягнувши 1 665 907, найбільше зростання спостерігається у Київській, Волинській та Рівненській областях. Популярними сферами залишаються комп'ютерне програмування, роздрібн...

Під загрозою? У Мінагрополітики оцінили, чи не знищить рекордна спека урожай в Україні

вівторок, 16 липень 2024, 9:08

Спека впливає на врожай ранніх зернових, однак вона не є критичною, тоді як для пізніх зернових, соняшнику та сої вона є небезпечною. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передають Патріоти ...