В осінній період тілу, як ніколи, потрібне підживлення у вигляді вітамінів та мікроелементів, які повинні підготувати його до холодів. Тому експертка з правильного харчування Наталія Мічковська радить включити у свій раціон суперфуди, передають Патріоти України.
Докладно про те, чим саме харчуватися цієї осені, фахівчиня поділилася на особистій сторінці в Instagram. Мічковська розповіла про українські аналоги продуктів під терміном "суперфуд", який став уже світовим трендом.
За словами експертки, восени слід включити у свій раціон продукти з високим вмістом вітамінів А і С. Адже вони необхідні для нормальної роботи імунної системи. Продукти з вмістом вітаміну А – гарбуз, петрушка, перець, жовток, печінка тріски.
Продукти з вмістом вітаміну С – броколі, цвітна і брюссельська капуста, буряк. Крім того, Мічковська радить робити восени напої з шипшини та калини.
Також експертка зазначила, що українським аналогом суперфудів є й продукти багаті цинком – квасоля, насіння гарбуза, горіхи. "Також не забудьте додати у свій осінній раціон пребіотики – часник і квашену капусту", – підсумувала Мічковська.
Суперфуд – умовне позначення натуральних продуктів рослинного походження з великим запасом вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Їхній список дуже широкий і періодично поповнюється новими найменуваннями. Світовими лідерами є ягоди годжі та асаї, сирі кавові й какао-боби, насіння Чіа та кіноа.
У Пенсійному фонді України (ПФУ) розповіли, кому з громадян похилого віку в обов'язковому порядку необхідно пройти фізичну ідентифікацію для збереження права на виплати до кінця року. Також українцям уточнили, які дії для цього необхідно виконати. Про ...
Пенсійний фонд України пояснив, як подати заяву на отримання державних соціальних допомог онлайн. Про це йдеться в матеріалі ПФУ, передають Патріоти України. Пенсійний фонд України на вебпорталі електронних послуг реалізував новий електронний сервіс, я...