В осінній період тілу, як ніколи, потрібне підживлення у вигляді вітамінів та мікроелементів, які повинні підготувати його до холодів. Тому експертка з правильного харчування Наталія Мічковська радить включити у свій раціон суперфуди, передають Патріоти України.
Докладно про те, чим саме харчуватися цієї осені, фахівчиня поділилася на особистій сторінці в Instagram. Мічковська розповіла про українські аналоги продуктів під терміном "суперфуд", який став уже світовим трендом.
За словами експертки, восени слід включити у свій раціон продукти з високим вмістом вітамінів А і С. Адже вони необхідні для нормальної роботи імунної системи. Продукти з вмістом вітаміну А – гарбуз, петрушка, перець, жовток, печінка тріски.
Продукти з вмістом вітаміну С – броколі, цвітна і брюссельська капуста, буряк. Крім того, Мічковська радить робити восени напої з шипшини та калини.
Також експертка зазначила, що українським аналогом суперфудів є й продукти багаті цинком – квасоля, насіння гарбуза, горіхи. "Також не забудьте додати у свій осінній раціон пребіотики – часник і квашену капусту", – підсумувала Мічковська.
Суперфуд – умовне позначення натуральних продуктів рослинного походження з великим запасом вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Їхній список дуже широкий і періодично поповнюється новими найменуваннями. Світовими лідерами є ягоди годжі та асаї, сирі кавові й какао-боби, насіння Чіа та кіноа.
Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...
Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...