Українські умільці створили хату на колесах з "Запорожця" (відео)

Транспортний засіб прикрасили традиційним українським петриківським розписом. У кутку хати на колесах піч, на стінах вишивані рушники.

Під Дніпром народні умільці змайстрували будинок на колесах в прямому сенсі слова. Сім'я з Петриківки переробила старий "Запорожець" на справжнє житло, і незвичайна машина швидко стала місцевим надбанням. Всередині в кутку розмістили піч, а стіни прикрасили вишитими рушниками та іконами. Про це йдеться в сюжеті "34 телеканалу", повідомляють Патріоти України.

Як розповіли майстри, задумали створення такої однокімнатної авто-хати для популяризації петриківського розпису - вона красується і всередині, і зовні на стінах транспорту.

Зверху машину покрили рогозом, і зовні її тепер не відрізнити від українського сільського будиночка.

Народний умілець Микола Дека зазначив, що при конструюванні виникали проблеми з розрізанням "Запорожця". Потім його брат допомагав з'єднати частини, щоб було управління. Мотор сховали, а водійське сидіння вбудували в підлогу. Замість бічних дзеркал повісили камери.

Майстри з посмішкою кажуть, що до них підходять люди, на чиїх очах промчала авто-хата, і запитують: чи то це будинок дійсно поїхав, чи то поїхав дах?

Сім'я прикрасила петриківським розписом не тільки незвичайну машину, але і свої три будинки у дворі. Дружина Миколи Валентина - заслужена майстриня народної творчості України - поділилася секретом символіки на малюнках.

"Найстарші птахи - це батьки. Вище йдуть діти, далі ще онуки, і ще маленькі бутончики - це діти, які будуть потім", - розповіла вона.

По стопах відомої мами пішли й усі четверо дітей. Їх зображення прикрашає стіну одного з будинків.

Зазначається, що квітка-цибулька та грона калини - основні символи петриківського орнаменту.

Одна з доньок Світлана каже, що при створенні картини важливо переживати позитивні емоції, тоді можна вкладати настрій у творіння. А ось при негативних емоціях робота просто не йде.

Своїм гостям майстри показують сімейний музей, проводять майстер-класи з писанкарства та гончарства, вчать робити мотанку, і звичайно ж катають у своїй хаті на колесах.


Готуйтеся до удару! Перший етап підвищення тарифу на електроенергію можуть провести вже у 2024 році - всього їх буде декілька

середа, 8 травень 2024, 14:50

Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити вже у 2024 році. Причина – дорожнеча відновлення об'єктів електроенергетики, для чого, за словами самих енергетиків, потрібен великий фінансовий ресурс. Загалом підвищення тарифу може пройти у кілька е...

Друг намагався врятувати, але марно: В Одесі чоловік зарізав 16-річного підлітка (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 13:52

В Одесі правоохоронці затримала чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 16-річного школяра. Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передають Патріоти України. Зазначається, що ввечері 6 квітня двоє підлітків йшли додому, коли незнайомі чоловіки попро...