Українського режисера затримали в Італії і намагаються депортувати в Росію. МЗС України вживає заходів для звільнення

Українського театрального режисера Євгена Лавренчука затримали в Італії за запитом Росії про його екстрадицію в РФ, зазначають Патріоти України. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко

"Генеральне консульство України в Неаполі надає консульську допомогу українському громадянину Євгену Лавренчуку, якого 17 грудня було затримано в Італії на запит Російської Федерації.

Суд Неаполя обрав українцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період розгляду російського екстрадиційного запиту. За сприяння генерального консульства громадянину було надано адвоката.

Нині консули та адвокат взаємодіють із італійськими правоохоронцями задля з‘ясування усіх причин затримання Євгена Лавренчука та захисту його законних інтересів.

31 грудня нашого громадянина відвідав консул. Умови його тримання під вартою прийнятні, стан здоров‘я задовільний", - заявив Олег Ніколенко.

Ніколенко наголосив, що консули тримають справу на особливому контролі.

У соцмережах повідомляють, що, за заявою росіян, Лавренчук, перебуваючи декілька років тому в Росії, нібито скоїв фінансове кримінальне правопорушення. Італія наразі вивчає запит з РФ.

Також у спільноті зазначається, що режисер був у Неаполі транзитом, його затримали перед посадкою у Львів.

Від 17 грудня він у СІЗО, його найдовше можуть там утримувати 60 днів.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...