Українську чемпіонку світу наздогнала карма за збирання грошей для армії РФ

Перша в історії України чемпіонка світу з сумо у важкій вазі, чемпіонка Європи з сумо Ольга Давидко отримала підозру від Прокуратура Криму та Севастополя, інформують Патріоти України.

37-річна чемпіонка світу та Європи з боротьби на поясах, призерка чемпіонату світу з дзюдо та чемпіонату світу з самбо у 2014-му залишилася на території півострова після його окупації, і як волонтер почала допомагати російській армії.

"Будучи публічною особою, жінка неодноразово виступала у пропагандистських ЗМІ з підтримкою "СВО" і регулярно публікувала повідомлення в соцмережах про збори та заклики допомогти окупантам", - йдеться у Facebook українського відомства.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим. Дії ексспортсменки кваліфіковані як допомога державі-окупанту (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Зрадниці загрожує до 12 років позбавлення волі.

Зазначимо, що Давидко з 2016 року виступала у складі збірної Росії, проте після заборони спортсменам з РФ брати участь у міжнародних змаганнях "поставила свою кар'єру на паузу". У 2012 році Ольга Давидко брала участь у другому сезоні телешоу "Зважені та щасливі" каналу СТБ, де зі стартової ваги 186 кг схудла майже на 100 кг.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...