Українську станцію Академік Вернадський замело 3-метровим шаром снігу: 20-річний рекорд - у літній місяць (фотофакти)

Біля української антарктичної станції "Академік Вернадський", яка розташована на мисі Марина острова Галіндез, випала рекордна кількість снігу. Такої висоти полярники не фіксували вже 20 років. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Національне антарктичне наукового центру (НАНЦ).

"До свята Миколая наші полярники отримали незвичний подарунок. Метеорологи зафіксували, що рівень снігу біля станції "Академік Вернадський" становить аж… 2,75 м: це найбільше значення за останні 20 років", - повідомили в центрі.

Попередній рекорд, як зазначили в антарктичному центрі, було встановлено у 2016 році. Тоді рівень снігу становив 2,65 метра, що на 10 сантиметрів менше, ніж цьогоріч.

"На нашому острові й тепер сніжить. І це при тому, що в Антарктиді зараз літо. Полярники героїчно відкопуються зі снігу вже багато днів поспіль, пінгвіни і пінгвінятка не постраждали", - додали в центрі.




20-річний рекорд: українську станцію в Антарктиді засипало майже 3-метровим шаром снігу 06

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...