Український айтішник втратив $258 000 після ремонту iPhone у США

Власнику вислали «подяку» в розмірі 0,5 BTC, а залишок по 2 BTC вивели на різні гаманці біржі BINANCE.

У киянина вкрали 28 біткойнів. Ілюстрація: соцмережі.

Після ремонту свого iPhone в Брукліні київський айтішник виявив пропажу 28 біткойнів зі свого кріптогаманця, повідомляють Патріоти України.

На момент інциденту - весна 2018 року - це було еквівалентом близько $ 258 000. За минулий рік в саппорт Apple йому так і не змогли допомогти.

Ігор (попросив не вказувати свої особисті дані) здав iPhone в ремонт в Брукліні. На пристрої було встановлено додаток BITPAY для зберігання криптовалюти, де за словами власника, він тримав 28 біткойнів. Ключ відновлення від додатка він зберігав в Notes, в замітці під складним паролем.
Через неробочий Wi-Fi модуль айтішнику видали новий смартфон за програмою full unit swap. В середині квітня власник помітив, що на новому пристрої в iCloud є перешкоди в відображенні контактів. Також почав працювати з перебоями додаток BITPAY: гальмував і зависав на стадії імпортування гаманця.
Власник повідомив про проблему в саппорт і перевстановив додаток. Але на біткойн-балансі вже було порожньо. Кошти вивели з гаманця 16 квітня 2018 року. Власнику вислали «подяку» в розмірі 0,5 BTC, а залишок по 2 BTC вивели на різні гаманці біржі BINANCE.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...