Український бокс: Олександр Хижняк гарантував собі медаль Олімпіади в Токіо

Олександр Хижняк

Одна з головних надій української команди на Олімпійських іграх в Токіо, чемпіон світу і Європи з боксу Олександр Хижняк гарантував собі нагороду змагань у столиці Японії у ваговій категорії до 75 кг, зазначають Патріоти України.

На стадії 1/8 фіналу полтавчанин, якому 3 серпня виповниться 26 років, переміг одноголосним рішенням суддів японця Юіто Морівакі, а 1 серпня у важкому четвертьфінальному бою роздільним рішенням рефері (4:1) зломив опір Еурі Седено Мартінеса з Домініканської Республіки і пробився до півфіналу турніру (оскільки в олімпійському боксі немає боїв за третє місце, то «бронзу» Олександр собі вже забезпечив).

Путівку до фіналу український боксер у четвер, 5 серпня, оскаржить у протистоянні з філіппінцем Ейміром Марсьялем, котрий уже в першому раунді нокаутував вірменина Армана Дарчиняна.

На жаль, Хижняк — єдиний представник України, який продовжує виступ на Олімпіаді в Токіо. Микола Буценко, Ярослав Харциз і Цотне Рогава припинили боротьбу за медалі після перших же своїх боїв. У жіночому боксі Анна Лисенко перемогла в 1/8 фіналу Умаіму Белахбіб з Марокко, але в чвертьфіналі програла представниці Туреччини Бусеназ Сурменелі.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...