В Японії протягом двох років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ, а самі японці чудово знають, що борщ – українська страва. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський, передають Патріоти України.
Так дипломат відреагував на слова українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка, якому відмовили у пропозиції відкрити український заклад в Японії, адже нібито японці «вважають борщ російським».
Натомість посол запевнив, що у травні у Нагої буде відкрито черговий ресторан української кухні. «Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва. Думка одного японця, який «відмовив» свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися», – написав він.
Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...
У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...