В Японії протягом двох років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ, а самі японці чудово знають, що борщ – українська страва. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський, передають Патріоти України.
Так дипломат відреагував на слова українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка, якому відмовили у пропозиції відкрити український заклад в Японії, адже нібито японці «вважають борщ російським».
Натомість посол запевнив, що у травні у Нагої буде відкрито черговий ресторан української кухні. «Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва. Думка одного японця, який «відмовив» свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися», – написав він.
Кабінет міністрів України дозволив запуск нових водійських послуг у "Дії". Українці зможуть бронювати та закріплювати номерні знаки за авто онлайн, без відвідування Сервісних центрів МВС, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерс...
У Кривому Розі (Дніпропетровська область) трапилась жахлива подія. 16-річний підліток грався з пістолетом та вистрілив собі в голову. Про це повідомили місцеві ЗМІ. Зазначається, що інцидент стався пізно ввечері 7 жовтня у Металургійному районі, переда...