В Японії протягом двох років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ, а самі японці чудово знають, що борщ – українська страва. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський, передають Патріоти України.
Так дипломат відреагував на слова українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка, якому відмовили у пропозиції відкрити український заклад в Японії, адже нібито японці «вважають борщ російським».
Натомість посол запевнив, що у травні у Нагої буде відкрито черговий ресторан української кухні. «Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва. Думка одного японця, який «відмовив» свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися», – написав він.
У селі Залізниця Камінь-Каширського району на Волині триває будівництво нового храму, який зводять прихильники УПЦ МП - попри чинну заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних із Росією. Про це повідомляє "Сила правди", передають Патріоти Ук...
Бензин закінчився у кількох містах Іркутської області. Місцева влада публічно пов'язала проблему з атаками на НПЗ. Про це повідомляє Ірсіті, передають Патріоти України. В Кіренську ще на тому тижні за бензином почали вишиковуватися черги: з семи АЗС у ...