В Японії протягом двох років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ, а самі японці чудово знають, що борщ – українська страва. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський, передають Патріоти України.
Так дипломат відреагував на слова українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка, якому відмовили у пропозиції відкрити український заклад в Японії, адже нібито японці «вважають борщ російським».
Натомість посол запевнив, що у травні у Нагої буде відкрито черговий ресторан української кухні. «Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва. Думка одного японця, який «відмовив» свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися», – написав він.
Американська компанія Tesla здійснила перше в історії автономне доставлення автомобіля покупцю. Про це повідомив гендиректор Tesla Ілон Маск у соцмережі X. Електрокар Tesla Model Y самостійно проїхав від заводу компанії поблизу міста Остін (штат Техас)...
У Швеції продають українську халву кропивницького виробництва в пакуванні російською мовою. Про це «Суспільному» розповіла кропивничанка Ольга Сержанова, передають Патріоти України. Вона живе за кордоном, українські товари купує в місцевих магазинах. З...