Український посол відреагував на заяву кулінара Клопотенка та спростував чутки про "російський борщ" в Японії

В Японії протягом двох років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ, а самі японці чудово знають, що борщ – українська страва. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський, передають Патріоти України.

Так дипломат відреагував на слова українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка, якому відмовили у пропозиції відкрити український заклад в Японії, адже нібито японці «вважають борщ російським».

Натомість посол запевнив, що у травні у Нагої буде відкрито черговий ресторан української кухні. «Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва. Думка одного японця, який «відмовив» свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися», – написав він.

Перевірені часом! ТОП-10 найнадійніших вживаних авто - рейтинг

неділя, 14 вересень 2025, 7:16

Автомобільний ринок останніх років показує: уживані авто здатні бути не менш надійними за нові, а іноді й перевершувати їх за тривалістю служби. В умовах, коли пошук машини з ресурсом понад 320 тис. кілометрів стає частиною фінансового планування, експ...

Польська пенсія для українців - міф чи реальність? Ось які умови потрібно виконати

неділя, 14 вересень 2025, 7:01

Українці, які перебралися до Польщі, але раніше працювали в Україні, можуть отримувати пенсію за роки роботи в обох країнах. Угода між двома країнами дозволяє сумувати страховий стаж, передають Патріоти України. . Наприклад, якщо людина працювала 15 р...