В Японії протягом двох років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ, а самі японці чудово знають, що борщ – українська страва. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський, передають Патріоти України.
Так дипломат відреагував на слова українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка, якому відмовили у пропозиції відкрити український заклад в Японії, адже нібито японці «вважають борщ російським».
Натомість посол запевнив, що у травні у Нагої буде відкрито черговий ресторан української кухні. «Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва. Думка одного японця, який «відмовив» свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися», – написав він.
Рідні померлого в Саксаганському районному ТЦК Кривого Рогу чоловіка приїздили до моргу на упізнання його тіла. Вони кажуть, що воно в синцях і крові. Про це пише "Суспільне". Як розповіла мати померлого Тетяна Зайцева, жодних документів про смерть син...
Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект №10379 про посилення відповідальності за військові правопорушення. Який, зокрема, в кілька разів підвищує штрафи для ухилянтів. Таким чином, сьогодні відповідний законопроект парламентарі ух...