Український скрипаль здобув перемогу на престижному конкурсі імені королеви Єлизавети

Скрипаль з України Дмитро Удовиченко у Брюсселі здобув перемогу на одному з найпрестижніших міжнародних музичних конкурсів імені королеви Єлизавети. Про це йдеться на сайті конкурсу, передають Патріоти України.

Зазначається, що Дмитро Удовиченко виграв головний приз - премію королеви Матильди у розмірі 25 тисяч євро. Також українець матиме змогу дати численні концерти в Бельгії та за кордоном, а ще протягом чотирьох років зможе грати на скрипці Страдіварі "Хаггінс" 1708 року.

Як наголошують, Дмитро Удовиченко блискуче відіграв усі тури конкурсу. У фіналі, у день свого 25-річчя, виконав Перший скрипковий концерт Дмитра Шостаковича.

Дмитро Удовиченко - вихованець Харківського музичного ліцею Дмитро Удовиченко. Його викладачкою була Людмила Вареніна. Пізніше хлопець продовжив своє навчання у провідних німецьких ВНЗ у викладачів Бориса Гарлицького і Крістіана Тецлаффа, став лауреатом багатьох міжнародних конкурсів скрипалів.

Українець є лауреатом конкурсу скрипалів імені Яші Хейфеца, Одеського міжнародного конкурсу скрипалів та конкурсу скрипалів ім. Андреа Постакіні. У 2018 році він отримав приз глядацьких симпатій на конкурсі скрипалів Джозефа Йоахіма. Нещодавно Удовиченко також отримав премію на конкурсі скрипалів імені Яна Сібеліуса.

На території Малої Азії знайшли незвичайне поховання гладіатора (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 22:40

У Туреччині археологи зробили незвичайне відкриття всередині багатовікової базиліки. Вони розкопали поховання, наповнене людськими кістками, яке, можливо, колись належало римському воїну. Цей стародавній саркофаг, якому, як вважають, близько 1 800 рокі...

"Круто, молодці": Відомий український боксер допомагає другу Кадирова (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 22:02

Відомий український боксер Єгор Великовський допомагає росіянину Артуру Бетербієву готуватися до бою за титул абсолютного чемпіона світу у напівважкій вазі з іншим представником РФ Дмитром Біволом. Про це сам Великовський розповів на своїй сторінці в I...