Український журналіст раптово помер у Франції

В Страсбурзі помер журналіст-міжнародник та кореспондент видання «Укрінформ» Андрій Лавренюк. Його серце перестало битися на 45-му році життя. Про це написав на своїй сторінці у Facebook колишній кореспондент «Укрінформу» Роман Сущенко. Йому про це повідомили знайомі дипломати, передають Патріоти України.

«Шановні друзі. Прийшла жахлива новина зі Страсбургу. Щойно друзі-дипломати повідомили про раптову смерть власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», мого товариша, відомого і яскравого журналіста-міжнародника, люблячого чоловіка, відповідального батька та сина Андрія Лавренюка. Співчуваю родині, друзям Андрія та рідному колективу Укрінформу. Це тяжка втрата для усіх нас та вітчизняної журналістики», – написав Роман Сущенко.

Що відомо про Андрія Лавренюка

  • У 1999 році закінчив Військовий інститут при "Львівській політехніці за спеціальністю "військова журналістика".
  • Згодом здобув ще одну освіту – в Інституті фінансів та міжнародної торгівлі у Києві за спеціальністю "міжнародне право".
  • Працював у військових ЗМІ, обіймав посаду офіцера пресслужби Міністерства оборони України, був кореспондентом УНІАН.
  • У 2011 році став кореспондентом Укрінформу в Брюсселі. Там протягом 7 років висвітлював діяльність міжнародних інституцій.
  • З 2018 року Лавренюк був власним кореспондентом агенства у Страсбурзі. Працював там при Раді Європи та Європарламенті.
  • У померлого залишилися мати, дружина, сестра та син.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...