Українських біжеців у Німеччині попередили про штрафи за незаконне використання радіо та ТБ

У Німеччині, як і в інших європейських країнах Європи, діє збір за використання радіо та ТБ. На тих, хто не сплачує податок, чекає покарання. Українських біженців попередили про великі штрафи, які можна отримати в країні, передають Патріоти України.

Теле- та радіопослуги Німеччини надають громадські та приватні компанії. ТРК працюють завдяки обов'язковому податку телерадіомовлення (Rundfunkbeitrag), який мають сплачувати всі повнолітні особи, незалежно від використання. Збір розраховується на домогосподарство, а не на кожну людину.

Суму можна вносити раз на місяць – 18,36 євро чи раз на три місяці – 55,08 євро, раз на півроку чи рік. Гроші списують з банківського рахунку власника житла.

Як сплатити збір

Передбачено реєстрацію на сайті rundfunkbeitrag.de, де потрібно ввести всі дані. При переїзді слід змінити інформацію в особистому кабінеті у вкладці "Змінити дані" (Daten ändern). При виїзді з країни слід знятись з обліку онлайн через вкладку "Abmelden". Є можливість налаштувати автоматичну сплату податку через службу контролю сплати зборів

Німецька служба з контролю сплати зборів Beitragsservice має доступ до всіх зареєстрованих повнолітніх мешканців та оперативно знаходить неплатників.

Для реєстрації надають місяць, після якого мешканця вважатимуть порушником громадського порядку. Порушникам загрожують штраф у розмірі до 1000 євро, блокування банківського рахунку, а за повторних порушень – навіть позбавлення вол

Від сплати збору з телерадіомовлення звільнені:

  • одержувачі допомоги прохачів притулку (Asylbewerberleistungen);
  • одержувачі соціальних виплат, наприклад допомоги Bürgergeld;
  • пенсіонери (Grundsicherung im Alter);
  • студенти та отримувачі нової професії.

Українські біженці, які мешкають у гуртожитках та місцях тимчасового розміщення, у будинках німців не сплачують збір за телерадіомовлення.

Податок за телерадіомовлення слід вносити за виробничі об'єкти. Про це треба пам'ятати українським біженцям, які відкривають бізнес у Німеччині. Розмір податку залежатиме від виробничого об'єкта, чисельності працівників та наявності службового транспорту.

Збір мають сплачувати й ті, хто працює вдома. Квартиру потрібно зареєструвати у службі контролю сплати зборів як виробничий об'єкт. Виняток - офіс-квартира без окремого виходу.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...