Українці купили квартиру маленькому сину лікарки Охматдиту, яку вбила російська ракета

Для п'ятирічного сина лікарки-гематолога Національного інституту раку та НДСЛ "Охматдит" Оксани Леонтьєвої, яка загинула у жовтні 2022 року внаслідок російських ракетних ударів по Києву, небайдужі організували збір коштів та купили хлопчику Григорію квартиру. Подробицями надання допомоги осиротілій дитині поділилася співорганізаторка збору Ольга Канська у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Зазначається, що така благодійна мета - придбання житла для Гриші - об'єднала українську педіатричну, онкологічну та стоматологічну спільноти, а також "усіх друзів для того, щоб стати однією великою родиною для одного маленького хлопчика якого ця війна зробила сиротою".

Спільними силами вдалося купити для сина Оксани, яка загинула, квартиру в Ірпені. Вона розташована "в чудовому, цілому і теплому будинку". "Ми змогли зібрати 28 тисяч, а квартиру придбали що коштувала 30-ть! В ній все є, все, що потрібно для життя: гарний ремонт, меблі, техніка", - розповіла Канська.

Вона висловила велику подяку всім, хто скидався грошима, безкоштовно допомагав знайти квартиру та оформити усі необхідні документи. Стоматолог-ортопед Антон Резніков також опублікував у мережі відео зі звітами про збір коштів для маленького Гриші...

... і розповів у Facebook, що спочатку спільними зусиллями медиків, їхніх пацієнтів та іншим небайдужих громадян вдалося зібрати 975 000 гривень. Потім стоматологиня Віта Вишинська зібрала та передала ще 3060 доларів. Також приблизно 900 доларів Резнікову перерахували на pay pal, з них 500 доларів перерахував його знайомий колега Назар Щеглов.

"Долучилось також багато небайдужих громадян і колег! Далі ми почали думати куди інвестувати гроші, тому що інвестиція має бути надійною. В банк? Небезпечно. Передати гроші опікунам Григорія? А чи буде можливість саме в Григорія використати їх у майбутньому? Невідомо. Отже, я запропонував придбати квартиру, а наші однокурсники підтримали мене одноголосно", - описав він деталі збору.

І ось місія була успішно виконана та реалізована - 31 грудня хлопчику, у якого залишилися дідусь та бабуся, а також родина дядька, купили квартиру.

Нагадаємо, Леонтьєва загинула вранці 10 жовтня, коли російські окупанти завдали ракетних ударів по Києву. У той момент лікар-гематолог Охматдиту їхала у своїй машині до клініки, щоб рятувати пацієнтів, але до її авто потрапила ворожа ракета .

Того дня під обстрілом з боку РФ опинилися не лише Київ, а й Житомир та Львів. У багатьох областях спрацювала ППО. Тоді в результаті ракетних ударів загинули щонайменше 14 людей . Ще понад 90 – отримали поранення. Крім того, було пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів, через що в деяких областях зникло світло.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...