Українці можуть оформити лікарняний на 5 днів без відвідування лікаря: Як це зробити

Українці, які мають симптоми COVID-19, грипу або ГРВІ, можуть отримати лікарняний на п’ять календарних днів дистанційно під час воєнного стану. Ця норма застосовувалася ще під час пандемії й давала можливість лікарю виписувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність пацієнта без особистого прийому. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, передають Патріоти України.

Якщо необхідно продовжити строк медичного свідоцтва про тимчасову непрацездатність на понад п'ять календарних днів, пацієнт обов'язково повинен з'явитися на особистий прийом до лікаря.

У разі виявлення симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт може консультуватися з лікарем дистанційно за допомогою телефону, інтернет-телефонії або телемедичного зв'язку. Лікар, опираючись на інформацію, отриману під час звернення та опитування пацієнта, може видати медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Також лікар може виписати електронний рецепт для призначення лікування. Важливо зазначити, що навіть перший електронний рецепт тепер можна отримати без особистого візиту до лікаря. Міністерство охорони здоров'я впроваджує зміни, щоб спростити взаємодію пацієнтів з лікарем та мінімізувати самолікування.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...