Українці можуть отримати безкоштовні гектари землі: У Кабміні розповіли, чи це реально зробити

Українці мають право отримати безкоштовні гектари землі. До того ж у країні не залишилося вільної землі, щоб задовольнити право громадян на безкоштовну приватизацію земельних ділянок. Про це заявив старший проєктний менеджер із земельної реформи офісу реформ Кабміну Андрій Мартин, передають Патріоти України.

"Насправді, щоб усіх громадян України задовольнити землею, такої кількості вільної землі в нас уже давно немає. Земельна реформа в Україні триває понад 30 років, практично всі землі вже перерозподілені. На жаль, неможливо задовольнити кожного громадянина України, надавши йому безплатну земельну ділянку. У нас немає фізично стільки землі", – сказав Мартин.

Також він уточнив, що право на безкоштовну приватизацію ніхто скасовувати не буде. "Це одне з прав громадян, Конституція нам забороняє звужувати права та свободи. Але вільних земель, щоб задовольнити кожного громадянина України, вже немає. Щоб кожному громадянину видати по два гектари землі для особистого селянського господарства, додатково треба 64 млн гектарів земель для тих, хто їх ще не отримав – це більше, ніж вся територія України", – зазначає менеджер.

Мартин пояснює, що безкоштовну приватизацію треба реформувати. "Але у нас це все попереду, тому що це дуже важка політична дискусія", – підсумував він. Нагадаємо, що в Україні кожен громадянин може безкоштовно отримати до 2 га землі. І хоча безпосередньо в такому праві місцева влада не відмовляє, на практиці чиновники знаходять причини, щоб не віддавати ділянки безкоштовно. Однак за законом, щоб отримати землю, досить зібрати документи і звернутися до місцевої влади.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...