Українці обурені: Netflix оскандалився, назвавши Ярослава Мудрого "правителем північної Росії"

Стрімінгова платформа Netflix потрапила у скандал, назвавши князя Київської Русі Ярослава Мудрого "правителем північної Росії", передають Патріоти України.

Так, князь київський став новим персонажем серіалу від Netflix - "Вікінги: Вальхалла". Анонсуючи нового героя на офіційній сторінці картини у Twitter, Ярослава Мудрого назвали "войовничим правителем північної Росії". "Король Ярослав Мудрий, войовничий правитель північної Росії, дядько Олафа і Гаральда", - йшлося у повідомленні.

Після скандального повідомлення, користувачі Мережі одразу вибухнули гнівними коментарями та поспішили пояснити, що Ярослав Мудрий був князем Київської Русі, а Росії тоді взагалі ще не існувало:

  • Великим князем київським був Ярослав. Росії в той час не було. Те, як цей лайно-серіал не може навіть перевірити прості історичні факти, настільки огидно, особливо в ці часи. Ганьба!
  • Думаю, Netflix досить заможна компанія, щоб організувати своїм працівникам курси з вивчення історії
  • Московське царство виникло лише через 229 років після смерті Ярослава Мудрого. Ці с*ки не знають, що таке перевірка фактів.
  • Ви повинні провести своє дослідження, перш ніж оголосити щось подібне. Говорити, що Ярослав Мудрий колись був правителем Росії, образливо і свідчить про невігластво з вашого боку. Російська війна в Україні вбиває тисячі, а ви не можете дослідити своїх героїв? Огидно

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...