Українці обурені: The New York Times назвав вареники "Pierogi Ruskie"

Американське видання The New York Times опублікувало пост про "Pierogi Ruskie". На своїй сторінці у Facebook вони розмістили фото української страви - вареників, повідомляють Патріоти України.

"Чудовий рецепт, який підходить, коли залишилися рештки картопляного пюре. П'єрогі завжди є в меню історичних польських ресторанів, які колись були соціалістичними їдальнями. Цей рецепт руських п'єрог, фаршированих картоплею та сиром", - йдеться у дописі.

Користувачів мережі обурила вказана назва національної страви. Ситуація викликала ажіотаж і до обговорення долучилися чимало людей. "До вашого відома. "П'ироги" лише польські, це аналог українських вареників. У Росії ніколи не було такої страви", - висловився під постом український кулінар Євген Клопотенко.

Українська антропологиня та письменниця про кулінарію, яка спеціалізується на кулінарній спадщині Галицького регіону у Східній Європі, та публікує рецепти під псевдонімом Пані Стефа теє висловила свою думку. Вона спеціально пояснила, що не так із цією назвою.

"Гаразд, а чому ж тоді pierogi руські, а не вареники українські?" – спитаєте ви, і будете мати рацію. Бо "пирогами руськими" в Польщі віддавна називається один конкретний вид вареників, а саме – з начинкою з картоплі та сиру, присмачену смаженою цибулькою. Чому ці пироги-вареники руські? Бо вважається, що саме з Русі, а точніше – з своєї місійної мандрівки до Києва їх привіз до Польщі домініканський святий Яцек (Jacek Odrowąż), якого, до речі, так і називають – Святий Яцек з пирогами. Ага, в цій історії не обійдеться без легенд і святости", - наголосила письменниця.

Під постом коментатори розділилися. Половина обурених звинувачують їх у недотриманні журналістських стандартів. Мовляв, перед друком не перевіряють інформаці про походження страви, а інша половина пояснює, що "русскіе" — це не те саме, що "русские".

"Це українські вареники — наша національна страва. Дивна перевірка фактів від поважної газети", - пише Ярослава Шумик.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...