Українці створили будівельний батальйон для відбудови розгромлених міст: Як долучитись

Зруйнований будинок у Бородянці на Київщині

У Київській області запустили волонтерський проєкт "добровольчі будівельні батальйони", передають Патріоти України.

Добровольці допомагають підрозділам ДСНС у пошукових роботах, зокрема розборати завали на місцях та поступово розпочинати відбудову зруйнованих російськими військами районів. Детальніше про ініціативу 24 каналу розповів засновник "Добробату" Віктор Андрусів.

Яка суть проєкту

Цікаво, що цю ініціативу запустили декілька тижнів тому. Засновник поділився, що не очікував, що відгукнеться так багато волонтерів. Зараз у нас записалися понад 25 тисяч людей, які готові допомагати, – розповів Андрусів.

Він пояснив, що суть ініціативи дуже проста – збирають волонтерів, які можуть приїхати в міста або селища, які пережили окупацію, і допомогти там з первинними роботами:

  • розбирати завали;
  • відновлювати вікна;
  • дахи і таке інше;

Тобто будь-що, що дозволить людям повернутися до життя в цих населених пунктах. Варто зауважити, що ці міста вже розміновані та безпечні, щоб провадити ці роботи.

У яких регіонах можна долучитись

Зокрема, на сьогодні можна взяти участь у допомозі на Київщині – Буча, Ірпінь, Ворзель, Гостомель, Бородянка, село Загальці. Однак наразі не по всіх районах можна долучитись до волонтерства. Наразі ДСНС продовжує розмінування у Київській області. Також потрібна допомога у Чернівській області та самому місті, а також Сумська область, зокрема Лебедин та Тростянець.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...