Українці в Німеччині можуть втратити допомогу: Що варто знати

В Німеччині допомогу з безробіття можуть отримати лише постійні резиденти. Нещодавні зміни вплинули на розмір виплат та умови їх отримання з метою покращення підтримки біженців у пошуках роботи та навчанні, а також ефективнішого використання фінансових ресурсів, передають Патріоти України.

Про це пише ukrainianingermany.de.

Наразі там запроваджено новий вид допомоги з безробіття під назвою Bürgergeld. Вона надається особам, які мають дохід, нижчий за прожитковий мінімум, і які не можуть працювати. Виплачує її джобцентр. Сюди належать також українські біженці, які мають тимчасовий захист у Німеччині.

2024 року розміри виплат Bürgergeld такі:

  • самотні особи або самотні батьки отримують 563 євро;
  • партнеру в сімейній парі виплачують 506 євро;
  • дорослі, що перебувають у закладах, отримують 451 євро;
  • підлітки віком 14-17 років – 471 євро;
  • діти віком 6-13 років – 390 євро;
  • діти до 5 років – 357 євро.

Українці, які хочуть отримати допомогу, можуть мати певну кількість майна без впливу на право на допомогу: до 40 000 євро для однієї особи та по 15 000 євро – для кожного члена родини. Після року перебування на соціальній допомозі ці норми знижуються до 15 000 євро для кожного члена родини. Майно включає готівку, депозити, нерухомість, автомобілі, коштовності, акції та інші активи, якщо воно не приносить додаткового доходу.

Грошові надходження, які можуть вплинути на виплати Bürgergeld, включають прибуток від підприємництва, заробітну плату, допомогу на дитину (Elterngeld, Kindergeld), відсотки від капіталовкладень, орендні виплати, аліменти, пенсії та повернення податків.

Порушення умов отримання допомоги може призвести до її скорочення або скасування. Основні порушення включають відмову від роботи або навчання, ігнорування зустрічей з центром зайнятості, звільнення з роботи без поважної причини та приховування доходів або майна. За навмисне шахрайство можливе позбавлення волі до п'яти років.

Bürgergeld включає вимогу постійного проживання за зазначеною адресою і обов'язкову доступність для зустрічей.

Додатково запроваджено фінансову підтримку для підвищення професійної кваліфікації: щомісячна допомога у 150 євро, премії за проміжні іспити (1 000 євро) і за завершення навчання (1 500 євро). Якщо отримувач обирає навчання за субсидією, підтримка може тривати до трьох років. Також українці, які проходять тривале навчання, можуть отримувати щомісячний бонус у 75 євро.

Поранені верещать, неушкоджені - тікають: В Кривому Розі перевернулася фура з сотнею поросят (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 15:03

В Кривому Розі сталася моторошна аварія - перекинулася фура, яка перевозила понад сотню поросят. Про це повідомляють місцеві пабліки, передають Патріоти України. Як пише "Перший міський. Кривий Ріг", аварія сталася на вул. Кобилянського. Деякі тваринки...

Син звернув увагу на дивну шафу: Жінка знайшла моторошну таємну кімнату у власному домі (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 14:42

Жінка знайшла у своєму будинку потаємну кімнату. Вона була шокована знахідкою та поділилася своїми емоціями на популярному форумі Reddit, передають Патріоти України. Для того, щоб потрапити у потаємну кімнату, їй довелося зняти обшивку в шафі нагорі. О...