Українці вже можуть платити за світло за тарифом вдвічі нижче: Ось що потрібно встановити

Українці можуть платити за світло вдвічі менше. Для цього необхідно встановити двозонний лічильник, який дозволяє з 23 до 7 ранку платити за світло за тарифом вдвічі нижче (1,32 замість 2,64 грн за кВт*годину), передають Патріоти України.

Двохзонний лічильник вигідно використовувати навіть за відносно невеликого місячного споживання струму, розповідають OBOZREVATEL у ДТЕК . Чим більше електроенергії ви споживаєте, тим швидше окупиться встановлення нового приладу обліку.

"Незалежно від обсягів споживання електроенергії, встановлення двозонного лічильника дасть економію, питання тільки в її розмірі. Якщо споживання електроенергії на місяць становить до 200 кВт*година, то економія не буде такою виразною, якщо споживання, наприклад, становило понад 700 кВт*годину і вище Але все одно витрати на сплату за спожиту електроенергію будуть зменшуватися", – пояснюють у компанії.

Вартість двозонного лічильника складає близько 3500 грн. Припустимо, що він дозволить скоротити витрати на струм на 30%, у такому разі двозонний лічильник окупиться:

  • 200 кВт*годину на місяць – 22 місяці;
  • 300 кВт * год на місяць - 14,7 місяця;
  • 400 кВт*годину на місяць – 11 місяців;
  • 500 кВт*годину на місяць – 8,8 місяця;
  • 600 кВт*годину на місяць – 7,3 місяці;
  • 700 кВт*годину на місяць – 6,3 місяці.

Період окупності може скоротитися, якщо споживати за "нічним" тарифом більше струму або після подорожчання електроенергії. Двохзонний лічильник у період з 23 вечора до 7 ранку дозволяє платити за тарифом, який на 50% нижче за діючий – 1,23 грн за кожну кВт*годину. З 7 ранку до 23 вечора діє звичайний тариф 2,64 грн за кВт*годину.

"У будь-якому випадку, рішення про важливість економії кожен споживач приймає для себе індивідуально. А експерти з енергоефективності лише надають інформацію, щоб споживачі мали розуміння, як досягти економії", – зазначають у ДТЕК.

Щомісячна економіка на двозонних лічильниках становитиме від 150 до понад 1000 грн., залежно від того, скільки струму на місяць ви використовуєте. Наприклад, при споживанні 400 кВт*год на місяць та за умови, що 60% всього струму ви використовуєте в період з 23 вечора до 7 ранку, щомісяця ви можете заощаджувати 288 грн.

Купити двозонний лічильник можна у постачальника електроенергії або самостійно в спеціалізованих магазинах. Наприклад, замовити лічильник можна і в магазині Yasno, там ціна стартує від 3499 грн. Набір надсилають поштовим оператором.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...