Українці вже можуть скласти іспити на права без навчання в автошколі: Як це зробити

Відсьогодні, 22 листопада, майбутні водії можуть складати теоретичний іспит на права, не навчаючись в автошколі. Відповідна постанова Кабінету Міністрів набула чинності. Про це повідомляється на сайті Головного сервісного центру МВС, передають Патріоти України.

Скласти іспит на права вже можна в сервісних центрах МВС, а пізніше така можливість з'явиться і в Центрах надання адміністративних послуг. Майбутні водії мають записатися на іспит онлайн або ж у терміналі сервісного центру МВС.

Документи, необхідні для складання теоретичного іспиту на права:

  • посвідчення особи — паспорт громадянина України, ID-картка або закордонний паспорт (з довідкою про місце проживання);
  • ідентифікаційний номер;
  • медична довідка, що свідчить про допуск до керування транспортом;
  • водійські права — якщо відкривається нова їхня категорія.

Перед складанням іспиту необхідно попередити адміністратора про самостійне вивчення ПДР та іншого теоретичного матеріалу. На 20 тестових питань виділяється 20 хвилин. Допускаються дві помилки, а перескладання можливе не раніше, ніж через 10 днів. Вартість процедури становить 13 гривень.

За умови успішного складання тестів на права майбутні водії можуть звернутися до автошколи і розпочати навчання водінню з інструктором — самостійна підготовка в цьому разі вже не дозволяється.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...