Українці захопили рідкісну зброю - САУ 2С34 "Хоста", яких у РФ випустили всього 50 штук (фото)

Російсько-фашистські загарбники, які вбивають мирних українців і нищать наші міста, позбулися рідкісної зброї, яка стала унікальним трофеєм для українських захисників. Наші бійці захопили у ворога самохідну гармату-гаубицю-міномет 2С34 "Хоста". Про це повідомив Telegram-канал "Бутусов плюс", передають Патріоти України.

В мережі оприлюднили фото рідкісного "улову" з написом, який вже прикрашає сотні захоплених одиниць російської техніки.Варто зазначити, що самохідна артилерійська установка (САУ) 2С34 "Хоста" – це глибока модернізація 2С1 "Гвоздика" з харківською базою, об'єднана з деякими елементами новітньої 2С31 "Відень".

Такі "Хости" було випущено спеціально для ЗС РФ з 2003 по 2008 рік у кількості всього 50 одиниць. Тепер цих унікальних САУ стало на одну менше у ворога і на одну більше у наших ЗСУ. Ця самохідна артилерійська установка стане у наш стрій і служитиме для захисту України. САУ 2С34 "Хоста" призначена для поразки живої сили, артилерійських і мінометних батарей, ракетних установок, броньованих цілей, вогневих засобів та пунктів управління на відстані до 14 км.

"Хоста" має можливість ведення прицільної стрільби з місця, із закритих вогневих позицій та прямим наведенням у будь-який час доби, за будь-яких погодних умов, на будь-якій місцевості, включаючи гірську з висотою до 3 км над рівнем моря.

Надбавка до пенсії за вік: Ось хто та скільки може отримати додатково

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:09

В Україні деякі категорії громадян можуть розраховувати на надбавки та доплати до пенсії. Про це пише видання "На пенсії", передають Патріоти України. На спеціальну вікову надбавку можуть претендувати пенсіонери, які відповідають таким умовам:. Розмір ...

Відключення можуть тривати 18 годин: Експерт назвав умови, за яких взимку буде катастрофа

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:45

Цієї зими навряд чи вдасться уникнути відключень світла в Україні. Якщо температура повітря буде нижче нуля, то тривалість вимкнень може тривати 8-10 годин на день, а якщо буде -10 - то по 18 годин. Про це сказав керівник програми "Енергетика" Україн...