Українці зможуть дізнатися в “Дії“, хто відстежує їхні персональні дані

В епоху цифрових технологій інформація стає дедалі доступнішою та прозорішою для звичайних людей. З появою сервісу "Дія" в українців з'явилась можливість скористатись державними послугами, не виходячи з помешкання, а вже невдовзі в країні почне діяти новий сервіс, який надаватиме відомості про перегляд ваших особистих даних сторонніми особами. Отже, незабаром "Дія" покаже кожному користувачу, хто відстежує його персональні дані, передають Патріоти України.

Таку звістку повідомив у соціальних мережах міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.Сервіс працюватиме за допомогою "Трембіти". Йдеться, звісно, не про музичний інструмент. "Трембіта" – це система обміну між державними реєстрами. Її можна уявити як таку собі віртуальну транспортну розв'язку, через яку проходять інформаційні запити між державними реєстрами. Отже саме у цьому вузлі можна фіксувати як затребувані відомості, так і тих, хто створив запит. Система "Трембіта" була запроваджена у 2020 році, і саме вона є тим "шлюзом", через який надходять дані у додаток "Дія".

Завдяки "Трембіті" українці мають змогу уникнути черг, а інколи й нервових зривів під час оформлення документів або отримання витягів із державних реєстрів. А незабаром громадяни отримають ще одну можливість - дізнатися хто, крім них, переглядав їх дані. Кожен запит буде фіксуватись у "Трембіті" та передаватиметься у вигляді повідомлення в “Дію”.

"Революційна ухвала Уряду. Незабаром зможете дізнаватися, хто переглядав ваші особисті дані. Кожен випадок фіксуватиметься у "Трембіті". А вам приходитиме пуш-повідомлення в "Дії", що певний державний орган запитував персональні дані",— повідомив Михайло Федоров у соцмережі.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...