Безкоштовно і зі страховкою: Українці зможуть взяти участь у випробуванні європейської вакцини від коронавірусу

На українцях будуть випробувати вакцину від коронавірусу європейського виробництва. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявила директор ДП "Державний експертний центр МОЗ України" Тетяна Доменко, передають Патріоти України.

За її словами, всього відберуть 4200 добровольців, а саме тестування буде безкоштовним для пацієнтів і зі страховкою. "Очікувати вакцини з доведеною ефективністю, які пройшли стандартних 3 фази раніше 2021 роки не доводиться ... Російська вакцина 3 фазу не пройшла. Найбільш успішні розробки, а це кілька країн світу (Європа, Китай і США), проводять 3 фази. І це На достатній кількості пацієнтів. минулого тижня ми отримали заявку на дослідження 3 фази європейського виробника", - сказала вона.

Також Доменко розповіла, що зараз в Україні проводиться експертиза цих матеріалів. Якщо матеріали підтвердять безпечність, то випробування почнуть на добровольцях. Очікується, що вакцину будуть робити в клінічних центрах Києва, Вінниці, Львова та Івано-Франківська.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...