Українці зробили імпровізовану зенітну установку проти "Шахедів" та "Ланцетів"з шести звичайних АК-74 (відео)

Українські інженери спорудили спеціальне пристосування, здатне об'єднати кілька одиниць звичайної стрілецької зброї в подобу мінігана.

Як повідомляється, конструкція, яка складається з шести автоматів Калашникова, встановлених на станок-триногу, призначена для знищення низьколітаючих безпілотників супротивника, зокрема, дронів-камікадзе на кшталт іранських Шахедів або російських Ланцетів.

Конструкція імпровізованої зенітної установки забезпечує обертання усіх "стволів" навколо центральної осі та круговий діапазон ведення вогню під різним кутом. Вогневий засіб має приціл та може забезпечувати одночасну стрільбу із усіх шести автоматів.

Візуальна подібність за принципом роботи до легендарного американського багатоствольного кулемета Minigun, що дозволяє таку імпровізовану установку називати "міні-ганом" також.

Вперше такий "міні-ган" бійці ЗСУ показали під час стрільби по двом БПЛА рашистів невідомого типу. При цьому в кадрі ми можемо побачити також і радянський кулемет Дегтярьова ДП-27 часів Другої світової війни.

Кадр з відео

Винахідливість свідчить про те, наскільки гостро нашим захисникам не вистачає зброї для протидії безпілотникам ворога, через що й доводиться конструювати подібні імпровізовані зенітки.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...